Çalışan İşcilerinizi Koruyun İşci Hakları

Çalışan İşcilerinizi Koruyun İşci Hakları : Gerçekten inanılmaz. Eğer diğer firmalar da bizim kullandığımız kurşun tipini kullansalar, daha iyi bir topluma adım atarız.usky Enjeksiyon Kalıp Sistemleri'nin merkezi Ontario'da-dır ve dünya çapında 3.000 çalışanı bulunmaktadır. Burası plastik endüstrisine hizmet verir ve dünyanın lider enjeksiyon kalıp ekipmanları tedarikçilerinden biridir. Fabrikada aerobik dersleri, spor salonu, kreş, natüropat, masöz, doktor, fizyoterapist, sigara bırakma programları, kızartma ve tavuk-balık dışında tüm etleri dışarıda tutan, organik vejetaryen yemekler servis eden kafeterya gibi çalışanların sosyal hakları için 4 milyon dolardan fazla harcama yapmaktadır. Eğer çalışanlar işe yürüyerek ya da bisikletle gelemiyorlarsa, düşük yakıtlı arabalar veya toplu taşıma kullanarak, Hus- ky'nin Yeşil Hisse Programı'ndan hisse kazanıyorlar. Bütün bunların finansal karşılığı geri gelmektedir. Sektördeki diğer firmalarla karşılaştırıldığında Husky eleman değişimi ve işe gelmeme konularında en düşük oranlara sahiptir ve yaralanma tazminatları ortalamanın %80 altındadır.

Çalışanlarınızı işe almak ve eğitmek için para harcıyor, onların bağlılığını kazanıyorsanız, onları kanser gibi ciddi sağlık sorunlarından korumanız da oldukça mantıklıdır.Husky sadece çalışanlarını sağlıklı bir yaşam tarzı için teşvik etmiyor, aynı zamanda kanserojen ve diğer toksik kimyasalları operasyonlarından çıkararak onların sağlıklarını korumaya da çalışıyor. 1997'den itibaren, Husky yıllık 250.000 litre trikloretan tüketimini, su bazlı yıkayıcılara geçerek yok etti; yıllık 4.000 litre toluen ve nafta kullanımını durdurdu; boyama işlemini su bazlı sisteme çevirerek, 86 ton VOC'in dışarı verilmesini önledi; her çeşit bitki öldürücü, böcek ilacı ve kimyasal gübre kullanımım sonlandırdı ve kullanılan tehlikeli kimyasal sayısını %40 oranında azalttı.11978 yılında Amerikan Mesleki Güvenlik ve Sağlık Enstitüsü, tüm kanserlerin %20 ila % 40 oranında meslek kaynaklı olduğunu tahmin etti. Çalışanların kanserojenlere maruz kaldığı en az 60 meslek var ve bu meslektekilerin kanser olma ihtimali daha yüksek.

Dünya Sağlık Örgütü kanserin tüm dünyadaki meslekle ilgili ölümlerin %34'ünü oluşturduğunu rapor etti.2 Bazı toksik maddeler çalışanlardan çocuklarına geçmekte ve gelecek nesilde kanser görülmesine sebep olmaktadır, diğerleri ise beyin, ciğer ve böbrek hasarlarına, sperm kaybına, kısırlığa, doğuştan özürlere ve tekrarlayan hastalıklara sebep olmaktadır.Kanserojenleri ve Diğer Zararlı Kimyasalları DeğiştirinBirçok işletmede genel tepki konuyu halının altına süpürmek ya da kişisel korunma ekipmanları sağlamak ve havalandırmayı daha iyi hale getirmektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp