Bulantı

Bulantı

Rönesans adamı, yönetmen, oyuncu ve tıp doktoru olan Dr. Jonathan Miller, insan vücudu üzerine çok güzel, bir televizyon dizisi yapmıştır. Bu dizide insanların yakalandığı 'tüm hastalıklara yer vermiştir ve bulantı bunların içinde en külfedi olanıda Neyse ki bulantı gibi zor bir problem karşısında geçmiş; bize basit, doğal çözümler sunmaktadır.

Bitki: Zencefil 2000 yıldır tedavi amaçlı kullanılan bir bitki olup tropikal Asya'da ortaya çıkmıştır. İspanyollar zencefilin tadıb çok sevdiler ve Yeni Dünya'ya getirdiler. Bilim adamları, halk tıbbını çok uzun zamandır bildiği bir şeyi yakın zamanda doğru aldılar. Zencefil bulantıyı kontrol altına almada inanılmaz bir yardımcıdır.

Tarif:Zencefili her halinde kullanabilirsiniz. Bazı köy şifacıları, bir parça şekere 2 damla zencefil yağı damlatırlar veya zencefil yağını az miktarda balla karıştırırlardı. Diğer şifacılar zencefili kaynar suya atarak çay haline getirirlerdi. Bir başka grup, zencefil tentürünü alıp i lurdak suya 2 ila LO damla arasında atıp bulantısı olan hastalara verirlerdi. Zencefil şu anda toz halinde kapsüllerde satılmaktadır. Herhangi bir bulantıya önlem olarak zencefil kapsülünden yolculuk öncesinde alın. Hamilelikteki bulantılarda limitli kullanılmalıdır.

Eller: Elin üst tarafı -özellikle işaret parmağı ve başparmak arasındaki ağ görünüşe göre mideyle direkt bağlantıdadır.

Tarif: Eski Çin yazılarına göre metal bir tarak veya tırnakla bu bölgeye basınç uygulamak hamilelerdeki sabah bulantısını geçir mektedir.

Bitki: 1. yüzyılda yaşamış Romalı yaşlı Pliny' e göre nanenin sadece kokusu bile ruhumuzu yeniler. Yemeklere de ayrı bir lez zet verir. Eskilere göre nanenin çok fazla kullanım alanı vardır. Romalı ve Yunanlılar naneyi banyolarına hoş bir koku vermekte kullanırlar, pirelerr uzak tutmak için de yere serperlerdi. Nane çayının hazımsızlık, gaz sıkışması ve bulantı gibi hazım problem lerine iyi geldiği bilinmektedir. Sonuç olarak nane efsanevi Roma ziyafetlerinden sonra çok tüketilirdi.

Bitki:Smoky Dağları' nda yaşayanlar bulantı için hala ahududu yaprağından çay yaparlar.

Tarif: Bir avuç taze veya kurutulmuş ahududu yaprağı alın. Kaynar suya atın. 5- 10 dakika dinlendirin. Yaprakları süzün.

Bitki: Fesleğen Afrika'da sıklıkla yetişen bir bitki olup Afrika lı şifacılar tarafından bulantı ve aşırı kusmaya karşı kullarıılırdı. Bazen yapraklarla el ve karın ovalanırdı bazen de çayolarak ha zırlarıırdı. Tarif: ıbardak kaynamış suya ıçay kaşığı fesleğen yaprağı ek leyin. Dinlerıdirin, süzün ve için.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp