Boğaz Ağrisi Belirtileri

Boğaz Ağrisi Belirtileri

■ Boğazın arka kısmında gıcık ve gıdıklanma hissi, tahriş, yanma ve kuruluk hissi
 
■ Boğazın arka kısmında gözle görülür bir kırmızılık
 
■ Boyunda incinme ve ağrıma
 
Streptokok MİKROBUNA BAĞLI Boğaz Ağrisi:
 
■ Boğazın arkasında şiddetli ağrı
 
■ 39°C üzeri ateş

Boğaz Ağrısı Nedenleri

■ Grip, soğuk algınlığı, suçiçeği gibi viral enfeksiyonlar boğaz ağrısına neden olabilir.
 
■ Boğmaca gibi bakteriyel enfeksiyonlar da boğaz ağrısına yol açabilir. Beta-Hemolitik Streptokok bakteri tipi boğaz ağrısına neden olabilir. Bu, şiddedi bir boğaz . ağrısı durumu olup tedavi edilmediği durumda ciddi komplikasyonlara neden olur.
 
Doktorunuz ne önerîrdİ?
 
Boğaz ağrıları çoğunlukla kendiliğinden geçer.Ağrıyı hafifletmek için, antiseptik çözeltilerle gargara yapabilirsiniz. Dinlenmeniz ve bolca sıvı tüketmeniz (boğazı tahriş edebilecek karbonaüı içeceklerden uzak durmanız kaydıyla) önerilir. Odanızda nemlendirici bulundurmak da boğazınızın kurumasını önlemek bakımından yararlı olabilir.Doktorunuzun bakteriyel enfeksiyon şüphesi varsa, boğaz kültürü alıp bakteri testi için laboratuvara gönderebilir. Doktor, gerektiğinde bir antibiyotik de yazabilir.

Boğaz Ağrısı Bitkisel Tedavi

Tuz ve su: 1 bardak ılık suyun içinde çeyrek çay kaşığı tuzu eritin. Eğer evde varsa dişlerinizi fırçaladıktan sonra kullandığınız ağız gargarasından da 1 yemek kaşığı eklerseniz boğazınızdaki mikroplar da ölecektir. Her kullanım için bu gargarayı taze olarak hazırlayın. Asla bu suyu yutmayın.

Limon ve su: Bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı limon suyunu karıştırın, ağzınızı buran bu su şişmiş boğaz dokularınızın büzülmesine yardım edecek ve virüsler ile bakteriler için asitli bir ortam oluşturacaktır.

Suyun içine bal, limon ve zencefil katın: Yarım bardak sıcak suyun içine 1 çay kaşığı toz zencefil ile bal ve yarım limon suyu ekleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra gargara yapın. Bal boğazınızı kaplayacak ve antibakteriyal bir ortam sağlayacaktır.

Acı sos ve su: Acı biberin içindeki “capsicum” isimli madde ağrıyı hafifletmeye ve iltihapla savaşmaya yardım ediyor. Boğaz ağrınızı hafifletmek için bir bardak sıcak suyun içine 5 parça acı kırmızı biber ya da biber sosu ekleyin. Boğazınız yanacaktır, ancak her 15 dakikada bir deneyin, faydasını göreceksiniz.

Adaçayı ve su: Adaçayı da boğaz ağrısını hafifletir ve burun yollarının ağrısını ya da şişkinliğini de azaltır. 1 çay kaşığı adaçayı, yarım çay kaşığı şap, çeyrek fincan kahverengi şeker ile biraz sirke ve suyu karıştırıp gargara hazırlayın.

Safran ve su: Bu sarı baharat mükemmel bir antioksidandır, bilimadamları safranın birçok ciddi hastalıkla savaşmada güçlü etkileri olduğunu düşünüyor. Boğaz ağrınız için yarım çay kaşığı safranı ve yarım çay kaşığı tuzu bir bardak sıcak suyun içine karıştırıp gargara yapabilirsiniz.

Buğday çimi suyu: Klorofille dolu olan buğday çimi suyu bakteri gelişimini engeller ve boğaz ağrınızı hafifletir. 5 dakika bu suyu ağzınızda tutarsanız, zayıflamış dişetlerinizin yeniden canlanmasına ve diş ağrınızın durmasına yardım eder.

Bebeklerde Boğaz Ağrısı

Bebeklerde boğaz enfeksiyonu, yıl içerisinde her mevsimde görülebilir. Kış ve sonbahar dönemlerinde mevsim koşullarından kaynaklanan sebeplerden, yaz aylarında ise soğuk içecekler, klima kullanımı, ıslak saçlar, dondurma tüketimi gibi sebepler rahatsızlığa zemin hazırlamaktadır. Boğaz enfeksiyonlarının çoğunun nedeni virüslerdir. Antibiyotikler virüsleri tedavi etmezler. Boğaz enfeksiyonuna en fazla neden olan bakteri ise, A grubu Beta Hemolitik Streptokoktur. Bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde, nefrit ve akut eklem romatizmasına neden olabilir. Ülkemizde en fazla görülen kalp hastalıkları nedenleri arasında ilk sırayı, akut eklem romatizması almaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp