Bitki Çay

Bitki çayları en sık kullandığımız bitkisel ürünlerden. Ancak bitki çaylarını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Çayların tedavi edici etkisini artırabilirsiniz.

İlaç yapımında da kullanılan bitkiler, doğal şifa kaynakları. Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı.

Suyunuzu kaynattıktan sonra bir-iki dakika dinlendirin.

Porselen bir demliğe önce, çayını yapacağınız bitkiyi koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin.

Genellikle 1 tatlı kaşığı kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir.

Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir.

Kök bitkilerden çay yapacağınız zaman (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz.

Mide va bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Boğaz, bademcik ve dişeti iltihaplarını giderir. Bakterilere, virüslere, mantar hastalıklarına karşı etki gösterir. Göğsü yumuşatır. Astımdaki sıkıntıları geçirir. İdrar ve ter söktürür. Hazım sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Banyo suyuna katılıp yıkanılırsa; zindelik verir. Günde, 3 kahve fincanından fazla içilmemelidir.

ALTINOTU ÇAYI

Böbrek taşlarını eritici, idrar söktürücüdür. Ödem, albümin, mesane iltihabını giderir. Romatizma, safra kesesi, idrar yolu ve prostat iltihaplarını giderir. Eklem ağrılarını giderir. Antiseptik ve doğal bir antibiyotiktir.

AMBER ÇİÇEĞİ KUŞBURNU MEYVELİ ÇAYI

Şeker hastalığına faydalıdır. Sindirim sistemini rahatlatır. Kramp ve adale ağrılarına faydalıdır. Afrodizyak etkisi vardır. Sinir sistemi yatıştırıcı ve anspazmatik etkisi vardır, idrar yolu enfeksiyonunu önler. Yüksek derecede C vitamini içerir. Vücudun savunma sistemini güçlendirir. Yorgunluğu giderir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp