Bebeklerde Kaşıntı

Bebeklerde kaşıntı nedir, bebeklerden neden kaşıntı olur, nedenleri nelerdir... Bebeklerde kaşıntının altında aslında farklı bir hastalık olabilir mi? Tüm bu konular hakkında merak ettiklerinize sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir bebeğin cildi yetişkinden farklı özellikler taşır. Bebeklerde enfeksiyonlara karşı koruyacak sistem henüz tam anlamıyla kurulmamış olduğundan cilt bakımı çok önemlidir. Bebeklerin cilt sağlığının korunması için anne-babaların bazı önlemleri almaları gerekiyor. Yeni doğan bebeklerde göbeğin henüz düşmemiş olması, bu bölgenin sürekli kuru ve temiz tutulmasını gerektiriyor. Derinin boğumlu olduğu çene altı, çene, yanaklar ve ağız çevresinin cildi de salya ve süte karşı çok hassastır. Bu bölgelerdeki herhangi bir tahrişi önlemek için cildin bu bölgelerini sürekli temiz ve kuru tutmak gerekir. Aksi takdirde tahrişlerin ve ardından da enfeksiyonların ortaya çıkması kaçınılmaz olur.

Bebek Cildi Yetişkin Cildinden Farklıdır

Yeni doğmuş bebeklerin cildi yumuşacıktır, insanda dokunma isteği uyandırır. Ancak nazik cilde sahip bebeklerin cildinin sağlığı yapılacak bakıma ve alınacak önlemlere bağlı. Çünkü henüz kendini koruyamaması nedeniyle birçok hastalığa davetiye çıkarıyor bebek cildi.

Tedavi Gerektirmeyen Cilt Problemleri

Bebeğin cildinde zamanla kendiliğinden kaybolacak ve hiç tedavi gerektirmeyecek bazı problemler olabilir. Hiç telaşlanmayın, Eğer problemin çok uzadığını hissederseniz doktorunuza başvurunuz.Yaygınca görülen bu tür cilt problemleri şunlardır:

Cilt Soyulması:

Bebek, ana rahmindeyken cildinin üzeri mumsu, koruyucu bir madde ile kaplıdır. Bu tabakanın yıkanarak zorla çıkarılmasına gerek yoktur. Zaten bu tabaka kendiliğinden banyolar sırasında yıkandıkça kaybolacaktır. Bu sırada cildin soyulması da mümkündür. Özellikle biraz erken veya biraz geç doğan bebeklerde, cilt soyulması daha da belirgindir. Bunun nedeni çok iyi bilinmemekle birlikte, doğumdan önce, bu bebeklerin cildini kaplayan mumsu koruyucu tabakanın, tüm cildi kaplayacak miktarda olmadığı düşünülmektedir. Cilt soyulması birkaç hafta içinde kendiliğinden biter. Bu dönemde dikkat edilecek en önemli konular, banyosunu yaptırırken yumuşak bir ürün kullanmak ve bebe yağı gibi nemlendirme gücü yüksek bir ürün ile cildini sürekli nemli tutmaktır.

Cilt kuruluğu:

Aşırı cilt kuruluğu bazen de ailesel nedenlere bağlı olabilir. (Ekzema veya atopik cilt rahatsızlıklarına yatkınlık gibi). Cilt kuruluğu aşırı ise bebeğe rahatsızlık verir. Banyosunda kullanılan ürün ve bol bebe yağı ile cildi nemlendirerek onu rahatlatmak gerekir. Bu uygulamayla belirtilerin geçmesi gerekir. Aşırı kuruluk geçmez, kaşıntı ve giderek ekzema belirtilerine dönüşürse bu, bebeğin rahatsızlığını arttıracaktır. Bu durumda, bebeğin bir sağlık kuruluşuna götürülmesi gerekir. Doktor, ilaçla tedavi önerebilir.

Bebeğe, üzerine sıkı oturmayan bol pamuklu giysiler giydirmek ve onu çok sıcak, çok soğuk ve rüzgarlı ortamlardan, ev bitkilerinden, evcil hayvanlardan, polenlerden ve sigara dumanından uzak tutmak gerekir. Enfeksiyonlara karşı yatkın olabileceği hatırlanarak, cildinde ekzema olan bebeklerin, cilt yaraları, uçuk gibi rahatsızlığı olan yetişkinlerden de uzak tutulmasında yarar vardır.

Yorumlar

  • 7 yıl önce
    Torunumun bacaklarında ,bacak aralarında kaşıntı var,bir haftadır.doktora götürdük alerji dedi...bir hafta öncede tuvaletine alıştırdık..kaşıntı çok fazla...ilacın faydasıı oladı...teşekkürler...
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Aynısafa Merhemi, Antibakteriyel ve iltihap gidermede yardımcıdır. Lokal deri problemlerinde, yaralarda, yanıklarda, sivilcelerde, pişiklerde, çıbanlarda, ayak mantarlarında, varislerde, yatalak hastaların yaralarında, fistürlerde, ameliyat sonrası yaraların hızlı iyileşmesinde, göğüs ve karın çatlaklarında, romatizma, sırt ve boyun ağrılarında, donuk kabarcıklarda, egzama ve sedef hastalarında kullanılır. Ayrıca cilt sıkıştırıcı ve cilt büzüştürücü etkisi olduğu söyleniyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp