Ankara Bel Fıtığı Tedavisi

Ankara Bel Fıtığı Tedavisi :


Uyguladığımız Programlar

Nörolojik hastalıkların rehabilitasyonu ( felçler, multipl skleroz, parkinson, parkinsonizm vb.)

Diz ve kalça protezi rehabilitasyonu

Ankilozan spondilit

Omuz ve çevresi eklemlerinin hastalıklarının tedavisi

Ortopedik problemler ve rehabilitasyonu

Geriatrik rehabilitasyon

Travmatik beyin hasarı rehabilitasyonu

Spor sakatlanması sonucu oluşan hareket kısıtlığı ve ağrıları

Operasyon sonrası gelişen fonksiyon bozuklukları

Bel, sırt ve boyun fıtıkları ve ağrıları

Eklem kireçlenmeleri

Kas spazmı ve sırt ağrıları (fibromiyalji)

Bel okulu

Postür bozukluğu, doğuştan veya sonradan gelişmiş omurga eğriliklerinin tedavisi

Dirsek, bilek, el eklemlerinin ve yumuşak dokuların rahatsızlıkları

Nörolojik Rehabilitasyon
Hemipleji (inme)
Spinal kord yaralanması (omurilik yaralanması)
Kafa travması
Kas hastalıkları
Parkinson , multiple skleroz, amiyotrofik lateral skleroz, poliomyelit, Guillain-Barre sendromu, gibi nörolojik hastalıklar
Yürüme bozukluğu (polinöropati vb. gibi hastalıklar sonucu)
Fasial paralizi (yüz felci)

Ortopedik Rehabilitasyon

Artroplasti rehabilitasyonu (kalça, diz protezi)
Kırık rehabilitasyonu
Ampute rehabilitasyonu
El, ayak yaralanması rehabilitasyonu (tendon, sinir, damar kesileri vb)
Skolyoz rehabilitasyonu
Spor yaralanmaları rehabilitasyonu (menüsküs lezyonu, bağ lezyonu..)

Fizik Tedavi

Servikal, lombar diskopati (bel, boyun fıtıkları)
Artroz (diz, kalça, el, ayak bileğindeki kireçlenmeler)
Osteoporoz (kemik erimesi)
Tuzak nöropatiler (karpal tünel sendromu, unlar sinir lezyonu vb.)
Romatizmal hastalıklar (romatoid artrit, ankilozan spondilit..)
Yumuşak doku hastalıkları (fibromiyalji, lateral epikondilit, bursit, tendinit)
Spondilolistezis, spiral stenoz (omurga kayması, dar kanal)
Omuz hastalıkları
Pediatrik Rehabilitasyon
Serebral palsi
Spina bifida
Brakial pleksopati
Jüvenil idiopatik artrit
Özel Rehabilitasyon Uygulamaları
Onkolojik rehabilitasyon
Konuşma terapisi
Ergoterapi
Hidroterapi
Lokomat
Biofeedbackli bilgisayarlı cihazlarla el rehabilitasyonu

Osteoartrit

Osteoartrit (eklem kireçlenmesi) en sık görülen eklem hastalığıdır. Eklem kıkırdağının yapısının bozulması, aşınması, incelmesi ve hatta kaybına neden olur. Ayrıca, eklem kıkırdağının altındaki kemik dokusunda da değişiklikler sonucu kemikte büyümeler ve eklem kenarında çıkıntılar gelişir. Sonuçta osteoartrit eklemlerin normal yapısını bozarak, hareketlerde kısıtlanmaya ve ağrıya neden olan bir hastalıktır.
İki önemli faktör osteoartrit gelişmesinde önemli rol oynamaktadır:

1. Eklemlerin üzerlerine binen yükü dengeli bir şekilde emip dağıtarak, istenen hareketi rahat yapmasını sağlayan eklem kıkırdağı, kemik, bağlar gibi yapılarda doğumsal ya da sonradan gelişen bozukluklar
2. Vücut kilosunda artışta olduğu gibi eklemlerin üzerindeki yüklerin ya da mesleki nedenlere bağlı olarak eklemlerin normal çalışma koşullarının değişmesi.
Osteoartrit orta-ileri yaşların hastalığıdır. Kırk yaşından önce görülmesi çok nadirdir. Yaş ilerledikçe hastalık görülme sıklığı artar. Örneğin, yetmiş yaşındaki insanların yaklaşık dörtte üçünde osteoartrit bulguları vardır.
Bazı ailelerde çok daha sık olarak ve daha erken yaşlarda osteoartrit geliştiği bilinmektedir. Özellikle el parmak eklemlerinde şişlere neden olan ve “nodüllü osteoartrit” diye bilinen türünde kalıtımın katkısı çok belirgindir
Diz ve ellerde görülen osteoartrit kadınlarda daha sık görülür. Kalça eklemi osteoartriti ise kadın ve erkeklerde eşit oranda görülmektedir.
Fazla kilo ve şişmanlık eklem üzerine binen yükü artırarak özellikle diz osteoartriti gelişme olasılığını yükseltmektedir. Ayrıca, osteoartriti olan kimselerde kilo artışı şikâyetlerin ortaya çıkmasına ya da artmasına neden olabilmektedir.
Eklemlerde doğuştan görülen (örneğin kalça çıkığı, kalça eklemi ile yuvası arasındaki uyumsuzluklar) ya da sonradan kaza, travma, hastalık gibi nedenlerle gelişen yapısal bozukluklar, eklemin işleyişini aksatarak osteoartrit gelişme riskini artırmaktadır.
Osteoartrit, eşlik eden başka herhangi bir hastalık olmaksızın görülebileceği gibi, eklemlerde görülen özellikle iltihabi nitelikli hastalıkların eklemde yaptığı yapısal bozukluklara bağlı olarak da gelişebilir.
Mesleki nedenlerle ya da yaşam tarzına bağlı olarak belirli eklemlerin aşırı kullanılması osteoartrit riskini artırmaktadır.

HEMİPLEJİ (inme)

Hemipleji veya inme terimi, vücudun sağ ya da sol yarısında istemli hareketin kaybı ve felç anlamına gelir.

İnme nedenleri arasında ilk sırayı beyin damarları ile ilgili hastalıklar alır. Kafa darbelerinden, beyin ameliyatlarından ve zehirlenmelerden sonra gelişebileceği gibi, beyin tümörü, mikrobik hastalıklarda da görülebilir.
İnme, dünyada en sık karşılaşılan beyin ve sinir sistemi hastalıkları sorunudur. İnme çoğu kez, beyin damarlarında tıkanma ya da beyin kanamasına bağlıdır. Bu durum vücudun bir yarısında istemli hareket kaybı veya hareket azlığı, duyu bozukluğu ve ayrıca iletişim (konuşma) bozukluğu, görme alanı kaybı ya da algılama bozuklukları gibi nörolojik bulgulara neden olabilir.
İnmeye neden olan risk faktörlerinin başında yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, sigara, yüksek kolesterol, şişmanlık, alkol, sedanter yaşam ve daha önce geçirilmiş inme gelmektedir.
Beyinde meydana gelen hasarın yerine ve büyüklüğüne bağlı olarak belirtiler de değişebilir. Örneğin beynin orta atar damarında meydana gelen bir kanama ya da tıkanma, en sık gördüğümüz, yüzü de içine alan, vücudun bir yarısında felç geliştirir. Felç kolda, bacaklara nazaran daha belirgindir. Çoğu zaman da buna konuşma ve görme bozuklukları gibi problemler de eşlik edebilir.
Tedavi, rehabilitasyon ekibi tarafından yapılmalıdır. Bu ekipte; beyin cerrahı, nörolog, fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, fizyoterapistler, rehabilitasyon hemşiresi, ortez ve protez teknisyeni, iş ve uğraşı terapistleri, sosyal danışman ve psikolog bulunur.

Yapılan ilaç tedavisi, beyin kanaması veya tıkanması neticesinde beyin dokusuna verilen hasarı bir an önce en aza indirmek, ilerlemesini önlemek ve beyin işlevlerinin sürdürülmesini sağlamaktır. İlaç tedavisiyle hastanın durumu sabitlendikten sonra, sıra bu hastaların rehabilitasyon potansiyelini ortaya koymaya gelir. Örneğin hastanın genç oluşu, daha önce beyin hasarı gelişmemiş, algılama ve zihinsel problemleri gelişmemiş, idrar ve gaita problemi olmayan, görme alan bozukluğu olmayan, erken rehabilitasyon programına alınan, aile desteği olan, sosyoekonomik durumu yeterli olan ve kapsamlı bir merkezde tedavi gören hastaların tedavisinde başarı oranı daha fazladır.
Rehabilitasyonun amacı; bu kişilerin fiziksel, zihinsel ve toplumsal işlevini en üst düzeye ulaştırmaktır. İlke olarak rehabilitasyon çalışmaları olabildiğince erken başlatılmalı. Hastanın durumu bu süreci değiştirebilir. Rehabilitasyon çalışmalarının geç başlatılması bir takım komplikasyon dediğimiz, bu hastalığın seyrinde görülen ikinci hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Basınç yaraları, derin toplar damarlarda tıkanmalar ve iltihaplar, eklem sertlikleri, kemik erimesi, mesane ve barsak fonksiyon bozuklukları, sayılabilir.

Rehabilitasyon çalışmaları, geleneksel yöntemler yani çeşitli eklem hareketleri, germe egzersizleri, kasların güçlendirilmesi ve hareketten oluşmaktadır. Bunları sağlamak için de bir takım teknik ve yöntemlerden yararlanılır.

Yorumlar

  • 7 yıl önce
    benim bel fıtığım var geçen yıldan beri ağrılarım hiç geçmedi fizik tedavisi,kaplıca,deniz hepsini uyguladım ama bu yol ağrılarım gittikçe artıyor.Şimdi sol tarafım kalçama vede bacağıma vurmaya başladı ani sancılar giriyor.Sağ ayağımda ,ise zaman zaman uyuşma oluyor.Ankarada bununla ilgili herhangi bir tadavi merkezi varmı beni aydınlatırsanız sevinirim.İyi günler iyi çalışmalar
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Hasta belinden kalçasına ve bacağına yayılan ağrıdan şikayet eder. Bu ağrı ayak topuğuna ve parmaklara kadar uzanabilir. Bazı hastalar bacağının arka kısmından bir iple çekildiğini söylerler. Hastanın beli bir tarafa eğilebilir. Zamanla ayakta uyuşma, kuvvet kaybı gelişmeye başlar. İlerlemiş vakalarda idrar ve büyük abdest yapmakta zorluklar oluşabilir. Tedavi destek kürü için aşağıdaki linki inceleyiniz. Allah şifa versin. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Emr* şa*****
    7 yıl önce
    Annem 71 yaşında belfıtığı var ve ağrılarından dolayı cok sıkıntı çekiyo ağrılarını nasıl azaltabiliriz
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Alp dağlarından toplanan 50 ye yakın bitki bileşeninden,genetik mühendisler tarafından özel olarak hazırlanmıştır.Şişlikler, ağrılar ve ödemlerde, romatizma, fıtık, kireçlenme ağrılarını kesmede yardımcı ,tedaviye yöneliktir. hareket kolaylığı sağlayan bir bileşendir. incelemek için linki tıklayınız. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp