Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi

Ameliyatsız Bel Fıtığı Tedavisi

Bel ağrıları en çok görülen hemen hemen her yaştan herkesin yaşadığı rahatsızlıklardandır. Ağrılarım arttı ama ameliyat olmak da istemiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. Ameliyat bel ağrılarının % 1'den daha azı için gerekli olabilir. Her bel ağrısı fıtık mıdır, fıtık ilerlerse ne olur? Bu gibi sorularınız varsa ve ameliyatsız bitkisel tedavi yöntemlerimizi merak ediyorsanız sayfamızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.

Ameliyatsız Bel Fıtığı hakkında merak ettikleriniz;

Bel fıtığı, disk hernisi: Disk iki kısımdan oluşur. Diskin ortasındaki kısım jelatin gibi yumuşak ve etrafındaki anulus fibrosus halka şeklinde bunu sarmıştır. Disk genç insanlarda bir mukoglukosakkaridtürevi olan glikosaminoglikanlardan oluşur.Bu madde suyu kendine çeker ve bağlar, böylece elastik bir yapıya sahip olur. Diskte damar ve sinir yoktur, yani onun beslenmesi farklıdır. Hareket ettikce omurlardan ihtiyacı olan sıvıyı alır. Kişi yaşlandıkca glikosaminoglikan yerine bir polisakkarid-protein kompleksi olan dermatan sulfat oluşur. Dermatan sulfat suyu kendine daha az çeker ve bağlar. Bu nedenlede diskin ortasındaki nukleus pulposus kısmı büzülür.

Bel fıtığının belirtileri (semptom):

1. Bel fıtığı bazen kendini belli etmeden yavaş yavaş ilerleyebilir, bazende omurlardan çıkan sinirleri veya omur içinden geçen sinir demetini sıkıştırarak rahatsızlıklara sebep olur. 2. Sinir köklerinin sıkışmasıyla ortaya çıkan rahatsızlıklar: Bel, Kalça veya bacaklarda çok yoğun bir ağrı, karıncalanma veya uyuşukluk gibi durumlar ortaya çıkar. 3. Sinir demetinin (cauda equina) sıkışması sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklar. Buna kısaca cauda sendromuda denir: Sinir demetinin sıkışması sonucu mesane ve son bağırsak (rektum) artık konturol edilemez. Cinsel organlarda ve bacaklarda felç görülebilir.

Bel fıtığının teşhisi:

Hastalığın geçmişinin (anamnez) doktor tarafında iyi bilinmesi gerekir, böylece doktor hastalığın hangi aşamada olduğu tesbit edilir, fakat bazen buda yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle komputertomografi, röntgen veya MR‘ın çekilmesi gerekebilir. Ancak bu şekilde hastalığın hangi devrede olduğu anlaşılır ve ona uygun bir tedavi uygulanır.

Ne gibi tetbirler alınabilir?


Omurgada problem çıkması omuz, sırt ve bel kaslarının durumuna çok bağlıdır, çünkü kaslar sağlam güçlü oldukca omurlara düşen yükte azalır.

1. İş yerinde band veya masa başında çalışırken beli fazla zorlamadan çalışma imkanı ayarlanmalıdır.
2. Fazla kilolar omurlar için çok büyük ağırlık oluşturur, bunedenle fazla kilolardan kaçınılmalıdır.
3. Sandelyeye oturunca doğru oturmak gerek aşırı öne, yanlara veya arkaya sarkmak bele zarar verebilir.
4. Ağır yükleri yanlız kaldırmamalı veya parça parça kaldırmalıdır.
5. Ağır yükü kaldırırken kesinlikle bacakları düz tutarak eğilip kalkılmalıdır.
6. Taşınan yükün tek taraflı taşınmaması gerekir.
7. Yükün mümkün oldukca vücuda yapışık taşınması daha uygundur.

Bel fıtığını tedavisi : Hastalıklar tedavisinde, esas semptomları (belirtiler) değil, hastalığın nedeni ni bularak tedavi programları oluşturmak ve doğru tedavi yöntemler geliştirmektir....

AHT karma therapy, Bel fıtığı tedavisinde, klasik tedavilerden farklı, Ameliyatsız, iğnesiz Türkiyede yeni uygulanmakta olan tedavi yöntemdir.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp