Als Derneği

Als Derneği :

Türkiye ALS Hastalığı Derneği 2001 yılında kurulmuştur. ALS-MNH "Amiyotrofik Lateral Skleroz Motor Nöron Hastalığı"nın ülkemizde tanınmasını sağlamak ve dernek çatısı altında toplanması, hastalara maddi ve manevi yardımların köprüsünü oluşturmak amacıyla hasta ve hasta yakınlarından oluşankurulmuştur.

Als Derneğin Amacı, Çalışma Konuları ve Çalışma Biçimi
ALS-MNH Derneği, ALS-MNH hastaların her yönü ile ilgilenen bir dernektir. ALS-MNH nedenlerinin önlenmesine, temel ve klinik araştırmaların, medikal ve cerrahi yaklaşımların, klinik uygulamaların, hastaların yaşam standartlarının kalitesinin yükseltilmesine, genel olarak rehabilitasyonuna ve hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan sosyal sorunlarını en üst seviyede çözümlemeye çalışır. Bu amaç için ilgili tüm kurum, kuruluş ve derneklerle işbirliği yapar.

Dernek amacını gerçekleştirmek için özellikle;

• Söz konusu alanda, gerekli izinlerin alınması koşuluyla kongreler, bilimsel konferans, kurs, seminer, sempozyum ve benzeri bilimsel, yönetsel ve sosyal toplantılar düzenler, ilgili otoriteleri davet eder. Konusu ve amacı ile ilgili diğer dernek, kurum ve kuruluşlarla ilişkiler kurar.

• Yazılı ve sözlü basın aracılığıyla mevcut ALS-MNH hastalarına ulaşabilmek ve iletişim kurabilmek için çalışır.

• Türkçe ve yabancı dillerde, amacı ile ilgili dergilere abone olur, kitaplar alır, üyelerinin faydalanması için kütüphane oluşturur.

• Alanındaki tıbbi, sosyal ve teknik bilgilerin eğitimde kullanılması, bu alanlarda çalışan ve ya ilgilenenlere tanıtılma ve yayılmasını gerçekleştirmek için dergi, broşür ve kitaplar yayınlar. Türk ve yabancı yazarların eserlerinden faydalı gördüklerinin yayın hakkını alır, gerekirse tercüme eder, yayınlar.

• Gerekli izinlerin alınması koşuluyla, bu alanda çalışacak sağlık ve teknik personeli yetiştirecek okullar açar, mevcutları destekler. Bu okulların öğretim, eğitim ve yönetiminde görev alanlara maddi ve manevi destek olur.

• Gerekli izinlerin alınması koşuluyla gerek tıp doktoru, gerekse sağlık, teknik ve sosyal alanlardaki diğer elemanların eğitim ve uygulama yapacağı, hastaların tedavi ve rehabilitasyon ile yeniden topluma kazandırılacağı rehabilitasyon merkezi, hastane, dispanser, klinik kurar yönetir, mevcutlarına her yönden yardımcı olur. Eğitim ve öğretim araç ve gereçlerinin sağlanmasına yardım eder. Dernek hediye, bağış veya satın alma yoluyla sahip olduğu eğitim, öğretim ve tedavi araçlarını desteklediği sağlık tesislerine verebilir ve amacına uygun şekilde kullanılmasını sağlar.

• Alanında bilimsel araştırma ve diğer çalışmaları yapanları destekler. Araştırmacıları teşvik edici yarışmalar yapar, burslar ve ödül verir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp