Alerjiye Ne İyi Gelir

Alerjiye Ne İyi Gelir; Şahtere, zerdeçal, ısırgan, yulaf ezmesi, taze bezelye fındık, badem, sinirli ot alerji için bitkisel çözüm olarak tavsiye edilir. Özellikle ısırganın günde 1-2 bardak çayının içilmesi bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde çok etkilidir.

En sık görülen alerjik hastalıklar; Saman Nezlesi, Göz Nezlesi, Astım, Egzema ve Kurdeşen‘dir.

Alerjiye neden olanpek çok faktör vardır. Özellikle kalıtımın önemi büyüktür. Bunun yanında alerjinin başlıca nedenleri polenler, evdeki tozlar (akarlar),

Kedi-köpek gibi hayvanların tüyleri ve küf mantarlarıdır. Ayrıca, sigara dumanı, katkı maddeli gıdalar, deterjan ve parfüm kokusu, hava kirliliği de alerji şikayetlerini tetikleyebilmektedir.

Bitkisel Alerji Tedavisi:

Alerji tedavisi için öncelikle alerjiye neden olan alerjenlerden korunmak gerekir. Bundan sonra yapılabilecek olan alerjinin neden olduğu şikayetlerden ve mümkünse alerjiden kurtulmaya çalışmaktır.

Bunun için yardımcı olabilecek bazı şifalı bitkiler şunlardır: Isırgan otu, zerdeçal, şahtere,aloe vera, maydanoz, soğan ve sarımsak, papatya, ginko, krizantem, yaban turbu, soya fasulyesi, bezelye, fındık, badem, atkuyruğu, sinirli ot.

Papatya, özellikle kaşıntı ve kurdeşen gibi cilt alerjilerinde faydalıdır. Papatya özlü krem ve yağlarla sorunlu bölgeye yapılacak masaj alerji şikayetlerini gidermekte faydalıdır.

Soğan ve sarımsak her türlü alerjide güvenle kullanılabilen oldukça faydalı iki sebzedir.

Isırgan otu, başta astım, saman nezlesi ve öksürük gibi solunum yolu alerjileri olmak üzere pek çok alerjik hastalıkta faydalıdır. İnce kıyılmış bir çay kaşığı taze ısırgan otunu bir su bardağı kaynamış suda yarım dakika kadar demlendirdikten sonra süzerek elde edeceğiniz ısırgan otu çayı pek çok hastalığa şifadır. Bu çaydan günde 2-3 bardak içebilirsiniz.

Yine bir çay kaşığı kadar şahtere otu bir su bardağı kaynamış suda çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir.

Oğul otu haşlandıktan sonra ezilip kaşıntı olan bölgeye konursa kaşıntıyı kesmeye yardımcı olur.

Bunların dışında, C vitamininin alerjik reaksiyonları engelleyici etkilerinden dolayı C vitamini açısından zengin besinleri tüketmek de alerji şikayetlerini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Kayısı:

İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler. Bir kayısı ne kadar parlaksa,içindeki betakarotene oranı o kadar yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum,gırtlak yanmalarını engeller.Kuru kayısıya eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir,

Doktorların deneyimleri, aralarında polen ve toz alerjisi, astım ve deri iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70'inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile tedavi edildiğini göstermektedir.

Uygulanabilecek Diğer Tarifler;

1- 3 çorba kasıgı üzerli tohumunu 3 bardak suda kaynatılıp , buharını burnunuza çekin.
2- 8 adet keçi boynuzunu yarım litre suya koyup 8 dakika kaynatın ve ılıyınca için.

Yorumlar

  • Ser*** BEY**
    6 yıl önce
    sifa marketten aldığım çöret otunun alerjime çok faydasını gördüm.
  • 6 yıl önce
    Merhaba bende iki gündür kaşıntı var her tarafım kabardı ve çok kaşınıyo napmam lazım yardımcı olurmusunuz..
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Tedavide önerdiğimiz bitkisel ürünler bunlardır, incelemek için linki tıklayınız Bilgi Hattı: 0224 234 5678

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp