Alerji Kremi

Alerji Kremi İle Vücudunuzda Yok Olmasını İstediğiniz Alerjilerden Kurtulabilirsiniz. Ayrıntılar Aşağıdaki Makalede...

Endikasyonları:

Akut ve kronik ekzemalar, nörodermatit, kontakt, kronik ve seboreik dermatitler, numuler dermatit, kronik liken simpleks, hipertrofik liken planus, anogenital ve senil pruritis, psoriasisin akut şekillerinde kullanılır. Prednasinolon transkütan difüzyon kabiliyeti ile psoriasis belirtilerinin kısa zamanda giderilmesini sağlar. Ayrıca yanıklar, güneş yanıkları veeritrodermide ancak hekim tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

Kontrendikasyonları:

Deri tüberkülozu ile deri sifilisinde ve canlı virüs aşılarının (çiçek v.b.) uygulaması sırasında kullanılmamalıdır. Subakut miyelopatik nöropatide kullanılmamalıdır. Topikal kortikosteroidler, Rozasea, akne vulgaris ve perioral dermatitte tek başlarına cilt üzerinde aynı zamanda bakteriyel, fungal veya viral bir enfeksiyon mevcudiyetinde kontrendikedirler. Tıbbi gereklilik olmadıkça hamilelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

Geniş deri yüzeylerinde ya da uzun süreli kullanımlarda lokal kortikosteroidlerin deriden absorbsiyonu reversibl hipotalamus-hipofiz-adrenal siklus süpresyonu, Cushing sendromu belirtileri, hiperglisemi ve glukozüri oluşturabilir. Belirtiler ortaya çıktığında tedavinin durdurulması ile normale dönüş izlenir.

Nadir olarak bazı olgularda tedavinin ani kesilmesi ile ortaya çıkan belirtiler nedeniyle, sistemik kortikosteroid tedavisi gerekebilir. Uzun süreli tedavilerde bebek ve küçük çocukların büyüme ve gelişmeleri dikkatle izlenmelidir. Çünkü kortikosteroidler bebeklik, çocukluk ve gençlik dönemlerinde büyüme geriliğine neden olabilirler. Tedavi mümkün olan kısa sürelerde minimum dozaj ayarlamaları ile yapılmalıdır.

Kortikosteroidler bazı enfeksiyon belirtilerini gizleyebilirler ya da enfeksiyon direnci oluşabilir. Bu gibi durumlarda tedaviye uygun bir antibiyotik eklenmelidir. Kortikosteroidler immunosüpresif etki nedeniyle T hücreleri ve makrofaj fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilerler ve latent hastalıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırabilirler.

Kullanım süresince güneş ışığı ile direkt temas edilmemelidir. Dermatolojik bir enfeksiyon varlığında uygun bir antibakteriyel ya da anifungal tedavi birlikte uygulanmalıdır. Makul bir sürede sonuç alınamıyorsa lokal kortikosteroid uygulaması kesilmelidir. Tedavi sırasında oluşabilecek iritasyon ilacın kesilmesini gerektirir. İlacın gözle teması önlenmelidir. Hamilelikte Kullanılması gerekiyorsa doktor kontrolünde; küçük bir alanda ve kısa süreli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

Lokal kortikosteroid uygulaması sırasında nadiren yanma, kaşıntı, ciltte tahriş ve/veya kuruluk, folikülit, alerjik kontakt dermatitis, akneiform, erüpsiyon, deri atrofisi, hiperpigmentasyon, perioral dermatit, deri maserasyonu ve sekonder enfeksiyon gözlenebilir. Fotosensitivite yapabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp