Akciğer Hastalıkları Bitkisel Tedavi

Akciğer Hastalıkları Bitkisel Tedavi :

İki çeşit akciğer kanseri hücresi vardır. Küçük hücreli Akciğer Kanseri, Büyük Hücreli Akciğer Kanseri kanserin hangi tür olduğu mikroskop altında tespit edilebilir. Akciğer kanseri, zamanında teşhis edilmediğinde metastaz söz konusu olur yani kanserli hücreler diğer organlara da yayılmaya başlar. Eğer akciğer kanserinin başlangıç evresinde yani kanserli hücrelerin büyüklüğünün 1cm‘den az olduğu durumlarda teşhis edilirse hastanın yaşama şansı %85‘lere çıkmaktadır.

Akciğer kanseri nasıl tedavi edilir?

3 tip tedavi yöntemi vardır.

1- Kanserli bölgenin cerrahi müdahale ile çıkarılması.

2- Işın tedavisi ile kanserler hücreye ışın yollanarak yok edilmesi

3-Kemoterapi: kimyasallarla yani ilaçlarla kanserli hücrelerin öldürülmeye çalışılması.Akciğer kanserinin en temel nedeni sigaradır. Eğer uzun süredir sigara içiyorsanız akciğerlerinizi tetkik ettirmeniz hayati derecede önemlidir!

Pnömoni (Zatürre):

Halk dilinde daha çok Zatürre adı kullanılır. Ağır gribal enfeksiyonlarla Zatürre genelde karıştırılır. Akciğerlerimizdeki hava keseciklerinin içlerine bakteri ve virüslerin neden olduğu iltihapların dolması, alveol dediğimiz bu keseciklerin solunum görevini yerine getirememesi pnomoni olarak adlandırılır. Orta ve ağır şiddette seyredebilen zatürre iki çeşittir. Toplum kaynaklı pnömoni ve Hastane kaynaklı pnömoni.

Pnomoni‘nin en önemli nedenleri:
sigara bağımlılığı, aşırı yorgunluk, soğuğa maruz kalma, tedavi edilemeyen akciğer hastalıkları, zehirli gazlar, Kistik Fibrozis, ÜSYE vb olarak sayılabilir.

Pnömoni‘nin Belirtileri: Nefes almada zorluk çekme, balgam atma, baş ağrısı, ateş, bulantı, kusma olarak sayılabilir, Hastada nezle belirtileri ve boğaz yanması görülebilir.

Pnömoni‘nin Tedavisi: Zatürre hastasının tedavisine doktor karar verir evde ya da hastanede tedavi edilebilen bir hastalıktır. Doktorun verdiği reçeteye uyularak evde tedavi olunabilir. Bunu şu şekilde yapabiliriz. Eğer hasta çocuğumuz ise ateşini sık sık ölçmemiz ve kaydetmemiz gerekir ateş 39 derecenin üstüne çıkarsa doktorumuza başvurmalıyız, hastanın bulunduğu oda soğuk buhar makinesi alınarak nemli hale getirilmelidir. (Bu makineler çok pahalı değildir temin edebilirsiniz) Doktorunuz, hikâyenizi dinleyerek ve zatürre bulgularına bakarak hangi antibiyotiğin kullanılması gerektiğine karar verir. Çoğu zaman penisilin tedavisi uygulanır.

UYARI! Zatürre tedavisinde kullanılan antibiyotikler yarım bırakılırsa hastalığın daha da ağırlaşmasına neden olabilir lütfen iyileştim diye düşünerek tedavinizi yarım bırakmayınız!

Akciğer Embolisi (Pulmoner Emboli)

Emboli tıkanma demektir akciğer embolisi ise akciğere giden damarların bir ya da birkaçının çeşitli nedenlerle tıkanmasına denir. Bu tıkanmalar; Damarlara hava girmesi, damarlarda yağ birikmesi, dalgıçların su yüzüne aniden çıkmaları sonucu oluşan vurgunlar, kan pıhtılaşması vb. gibi faktörler emboliye neden olabilir fakat burada hastalık yapan durum şudur. Akciğeri dolaşan damarlardan birinde, bir kan pıhtısının kan dolaşımına katılarak, bu damara gelmesi ve bu damarı tıkamasıyla ilgilidir. Damar tıkandığında akciğerin o damarla beslenen kısmı kan gitmediği için ölür ve kangren oluşur.

Akciğer Embolisi‘nin Belirtileri: Maalesef çoğu kez bu hastalık belirti vermez fakat çok önemli damarlar tıkanmış ise hasta nefes darlığı şikâyeti, ani ağrılar ve öksürükler, kan tükürme gibi belirtilerle karşılaşılabilir.Akciğer Embolisi‘nin Tedavisi: Emboli erken teşhis edilmezse ölümcül bir hastalıktır. Erken tanı çoğu zaman hayat kurtarır. Tedavi en az üç ay sürmelidir. Hastaya damar açıcılar enjekte edilir ve heparin verilir.

UYARI:Nefes alamama, El ve ayak uçlarında, tırnaklarda morarma görüldüğünde bu durum akciğerinizde önemli bir sorun olduğunun kanıtıdır. Hızlı hareket ederek hayatınızı kurtarabilirsiniz! Çünkü Yılda 200 bin insan bu hastalıktan ölür 70 bin civarında hasta ilk 1 saat içinde hayatını kaybeder, bacağınızdaki bir pıhtı akciğerinize yürümeye başladığınızda çok az vaktiniz kalmıştır. Lütfen kendinizi önemseyin!

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp