Sinir Sistemi Hastalıkları

Sinir Sistemi Hastalıkları :

Beynimiz ve sinir sistemimiz, vücudumuzun çeşitli kısımlarından ve dış dünyadan gelen tepkileri alma ve aynı zamanda vücudumuzun her tarafına birtakım mesajları iletme vasıtamızdır. Bu mesajlar, günlük istem içi ve dışı faaliyetlerimizin yönlendirilmesinde çok önemli roller oynar. çevresel sinirler beyin ve omurilikten vücudun diğer tüm kısımlarına gider.

Otonom sinirler ise, kan damarlarına, düzgün adaleiere ve iç organlara dağılır. Böylesine karışık bir sistem, birçok etkiye karşı açık ve zarar görebilecek durumdadır. Örneğin; beyine giden kan miktarındaki azalma ya da aksamalar felçlere yol açar. Sinir hücrelerinin dejenerasyonu Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı ile kol ve bacak kaslarında kuvvet kayıplarına yol açar. Beynin enfeksiyona karşı iltihaplanma tepkisi menenjite ve ansefalite neden olur.

Çocuk felci, omurilik ve beynin bazı kısımlarında oluşan bir virüs enfeksiyonudur. Baş yaralanmalarında veya beyinde oluşan bir tümör, yapısal hasara neden olabilir. Nevralji, sinirleri etkileyen problemlerden en sık görülenidir. Nörologlar ve sinir cerrahiarı, sinir sistemi bozukluklarını tedavi eden uzmanlardır.

Nörolojik hastalıklarla psişik hastalıklar arasında ayrım yapmakta zorlanmaları, onları, belirti ve bulguları çok daha iyi değerlenr'Irmeye ve muhtemel teşhis yerine kesin teşhise yönelik uygulamalara yöneltmektedir ki, bu uygulamaların en başında kaplıcalardan yararlanma safhası gelir. Uygun kaplıca suyunun tespitiyle birlikte yapılacak tedavi sonucu çok sayıda hastanın sinirlilik hallerinin kaybolduğu, sinir sistemi hastalıklarından kurtulduğu gözlenmiştir. Bünyesel yorgunluk başlığı altında toplanan sinirkas hastalıklarında ise, sodyum klorürlü 'tuzlu', radyoaktif 'radonlu' ve çamurlu suların iyi geldiğini belirtmekte yarar vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp