Göz Damlaları

Göz Damlaları :

Göz hastalıklarının tedavisinde ya da tanısında yardımcı olarak kullanılan solüsyon halindeki ilaç. Bu formda verilen ilaçlara örnek olarak antibiyotik ilaçlar. antibistarninik ilaçlar. irisin merkezinde bulunan dairesel açıklık olan göz bebeğini dilate etmek (genişletmek) ya da konstrikte etmek (küçüitmek) için kullanılan ilaçlar ve kortikosteroid ilaçlar verilebilir. Alt göz kapağının iç kısmına, göz kapağı temiz bir parmağın ucuyla aşağı çekildikten sonra değişik göz damlaları uygulanabilir. göz, muayenesi Gözdeki yapıların, görme testinin bir parçası olarak ya da bir göz bozukluğundan şüphe edildiğinde tanı koymak için inspeksiyonu.

Neden Yapılır

Göz muayeneleri görme bozukluğunun ya da gözle ilişkili olan diğer belirtilerin nedenini tespit etmek için yapılır. Gözlük ya da kontakt lens gibi düzeltme araçlarının gerekli olup olmadığını değerlendirmek için de kullarulabilir. Göz testleri. glokom (gözdeki sıvının basınanın anormal derecede artması) gibi bazı ciddi göz bozukluklarının ortaya çıkarılması için gereklidir. çünkü bu hastalıklar erken evrelerde belirti vermeyebilirler ve sadece göz muayenesiyle saptanabilirler.

Nasıl Yapılır

Göz muayrıesi genellikle. gözlerin, göz kapaklarının ve çevresindeki derinin fiziksel inspeksiyonu ile başlar. Göz hareketleri genellikle değerlendirilerek hekim şaşılık (gözlerin ayrım hizada olmaması) olup olmadığını değerlendirir. Her bir gözdeki görme netliği (görme keskinliği) standart göz testi duvar tablosu olan Snellen tablosu kullanılarak değerlendirilir. Ardından. gerekli ise hangi gözlüklerin ya da kontakt lenslerin gerekli olduğunu saptamak için refraksiyon testi (farklı güçteki mercekler kullanılarak) yapılır. Glokomdan ya da değişik nörolojik durumlardan şüphe edilen vakalarda. görme alanlarının muayenesi (periferim görme derecesi) yapılabilir. Renk algısının kaybı retinanın (gözün arka kısmında ışığa duyarlı iç tabaka) ya da optik sinirin (uyanları retinadan beyine taşıyan) bazı hastalıklarının bulgusu olduğundan renk görüşü nadiren değerlendirilir. Sıyrık ya da ü1serlerin olupolmadığına bakmak için konjuktiva (gözün beyaz kısmını ve göz kapaklarının iç kısmını döşeyen şeffaf zar) ve kornea(göz küresinin ön kısmını oluşturan şeffaf kubbemsi yapı) Huoresein (orana birboya) ile boyanabilir.Tonometri (göz içindeki basıncın ölçülmesi) glokom için gerekli bir testtir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp