Anti Diyare İlaçları

Anti Diyare İlaçları :

Sık Kullanılan İlaçlar

Atropin • Disikloverin • Hiyosin

Opiodoler

Kodein • Diferıoksilat• L.operamid

Kütle Yapan Ajanlar Ve Aosorbanlar

ispagula • Kaolin• Metilsellılo Diyareyi (ishal) azaltmaya ya da durdurmaya yarayan ve kolostomisi veya ileostoınisi olan kişilerde barsak hareketlerini düzenlemeye yardım eden İlaçlar. çoğu akut (ani başlayan) diyare olgusunda önerilen tek tedavi ağızdan rehidrasyon tedavisidir. Anti diyare İlaçları çocuklar İçin uygun değildir.

Nasıl Atkı Ederler

Anti diyare İlaçları arasında diyareye yol açan toksik maddeleri emen adsorbanlar (kaolin gibi); dışkıdaki suyu emerek onu daha sert hale getiren kütle yapan ajanlar (ispagula gibi) ve barsak hareketlerini yavaşlatan antimotilite İlaçları (opioid ilaç kodein ve kimyasal olarak opioiellere benzeyen ama opioid etkisi olmayan 10peramid gib) bulunmaktadır.

Yan Etkileri

Anti diyare İlaçları kabızlık yapabilir. Bir enfeksiyon nedeni ile olan diyare olgularında anti diyare İlaçları, neden olan mikroorganizmanın atılmacım yavaşlatarak iyileşmeyi geciktirebilirler. Kütle yapan ajanlar eğer yeterli içme suyu ile alınmazlarsa veya barsak daralmışsa, barsak tıkanmasına neden olabilirler. Opioid anti diyare İlaçlarının uzun süre kullanılması fiziksel bağımlılık (bkz. ilaç bağıcılılığı) yapabilir ve aniden kesilirse bulantı, karın ağrısı ve diyareye yol açabilir.

Uyarı

Anti diyare İlaçları, altta yatan ciddi bir hastalığı maskeleyebildikleri İçin medikal öneri olmadıkça düzenli alınmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp