İncir

İNCİR AÇIKLAMA 1

İncirde A vitamini, Bl, B2 vitaminleri, Nikotilamid asidi, sodyum, demir, fosfor, klor maddeleri vardır.

Kullanıldığı Yerler

Dahilen: Sinirleri güçlendirir, ruhi bunalımda faydalıdır, sindirim sistemini tahrik eder, iştahı açar, kulunç, mafsal, gut ağrılarında faydalıdır. Zayıf böbreklere, kalp çarpıntısına, göğüs ağrılarına, felce gayet iyi gelir. Ciğerleri takviye eder, iç organlarındaki tıkanıklıkları açar, idrar zorluğunda faydalıdır, tuzlu balgamdan ileri gelen susuzluğu giderir. Karaciğer ve dalağı yıkayıp temizler, mideden balgam karışımını temizleyip atar, boğaz, göğüs, gırtlak sertliğine karşı faydalıdır, böbrek taşlarını ve mesaneyi temizler, idrarı çoğaltır, incir hastalıktan kalkan kimselerin çabuk iyileşmesini sağlar, incir bronşit, müzmin öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır, bronşları yumuşatır, her türlü nezleye iyi gelir. Kullanılışı: 1 bardak suya, 20 gr parçalanmış incir konur, 10 dk kaynatılıp içilir.

Böbrek taşlarını düşürmek içi 49 adet incir iğnelenir, üzeri başa saf zeytinyağı konur, bir gece bekletilir, günde 7 adet sabah aç karna yenir.
Veremde aynı şekilde kullanılır. Bağırsakları yumuşatıcı ve göğüs hastalıklarında zeytinyağı içerisine ıslatılan incirden sabah aç karna yenir.
Sütle kaynatılan incir ses kısıklığında yenilir.

incir, ceviz, badem, fındık, fıstıkla yenirse vücut organizmasının muhtaç olduğu bütün ihtiyaçları karşılar.

Cinsi gücü artırmak için 100 adet incir süt içerisine ıslatılır, gece yatarken 5 adet, sabah 5 adet yenilir, 10 günde tüketilir, bu esnada ekşi şeyler yenilmez.
Ekmekle incir ve üzüm yenirse organizmanın kısa zamanda dolgunlaştığı ve kuvvetlenmesine sebebiyet verdiği tesbit edilmiştir, incir pastırma çemeni ile yenilirse göğüs hastalıklarından kurtarır, saralı kimse bir müddet incir yerse şifa bulur.
İncir anasonla 40 gün aç karna yenilirse çok şişmanlatır, tıkanık damarları açar, kanı çoğaltır, dalak şişkinliğini, basuru, nefes darlığını giderir.
incir, anason ve sedef çiçeği ile kaynatılarak suyu içilirse romatizmaya iyi gelir.

2 adet incir 1 çay bardağı suda kaynatılır. Bu su sütle karıştırılıp içilir, kaynatılan incirde yenilirse basurdan kurtarır, siyatiğe iyi gelir (gece yatarken içilir).
incir aç karna ceviz ve bademle yenirse besin yollarını açar, rahmi temizler, hayzı söktürür, idrar yollarındaki kumlan döker, tıkanık damarları açar, mide tembelliğini giderir.
Vücutta su toplanmasında, tıknefeslikte ve sara'da incir, biber, zencefil veya havlucan ile yenilirse faydalı olur.
Sirke içine ıslatılan incirden her sabah 4adet yenirse dalak hastalıklarını geçirir.
incir, çocuklara balgam söktürü-cü, yumuşatıcı ve müshil olarak haşlama veya şurup şeklinde verilebilir, çocukların kabızlığını gidermede fevkalade etkili ve zararsızdır.
incir şurubu 600 gr suya, 120 gr doğranmış incir konur, 3 saat bekletilir, hafifçe sıkılarak bezden süzülür, elde edilen -suya, 400 gr şeker konulur, 1 taşım kaynatılır.

Bronşitte;
incirin meyveli zamanındaki yaprakları kurutulur, toz haline getirilir, balla karıştırılıp yenir.
Öksürüklerde, 1 bardak süte 2 adet incir doğranır, hafif ateşte 10 dk kaynatılır, 20 dk bekletilir, sıcak olarak günde 2 fincan içilir.

Kabızlıkta; kaynatılan incirler sabah aç karna yenilir.

Haricen:
İncir kaynatılır, boğaz iltihaplarında gargara şeklinde kullanılır. Ağız ve diş eti yaralarında da gargara halinde kullanılır.
Çıban, yara benzeri yerlerde kaynatılan incir lapa haline getirilir, yaralara konur.
460 gr incir sirke ile 24 saat ıslatılır, dalak üzerine lapa halinde konulursa faydalı olur. incir ağacının kökü: incir ağacı yakılır, külü zeytinyağı ile karıştırılıp yara üzerine sürülürse faydalı olur. Dişleri beyazlaştırır, diş etlerine faydalı olur.

incir sütü:
Siğiller iğne ucu ile tahriş edilir, incir sütü siğillerin üzerine her gün sürülürse siğiller zamanla kaybolur, nasırları sökmek için de aynı şekilde kullanılır.
incir sütü; diş eti yaralarında dişlere sürülür.
Katarakt başlangıcında incir sütü
balla karıştırılır, sürme gibi göze çekilirse kataraktı giderir. İncir sütü kulağın etrafına sürülürse kulak içindeki kurdu öldürür.

Taze incir:
Taze incir hardal ile lapa haline getirilir, kulağa konulursa kulak uğultusunu giderir. Vücuttaki beyaz lekelere (alacalara) yaş incir lapa gibi konulursa, faydalı olur, siğillere de aynı şekilde konulursa siğilleri döker.

Taze yaprak:
Guatırda; taze incir yaprakları ezilir, guatrın üzerine sarılır, üzerine ayrıca bir bez bağlanır, iyileşinceye kadar bu şekilde devam edilir.
Taze incir yaprağı lapa halinde çıbanların olgunlaştırılması ve açılması için üzerlerine konulur.
Taze incir yaprağı sıkılır, suyu temreğiye sürülürse iyi gelir


İNCİR AÇIKLAMA 2

Hikayesi Nedir?

İncir genellikle meyve olarak bilinir, fakat gerçekte asıl meyve tohumlarıyla dönüşmüş çiçeklerdir. Yüzlerce incir çeşidi vardır.En önemlileri Seleste, Esmer Türkiye, Brunswick ve Marsey. Ame Calimyrna ve Kara Misyon en yaygınlarıdır.

İncirin Tarihi
İncir kökü çok eskilere dayanan sembolik bir meyvedir, Cleopatra tarafından yararlarından dolayı çok saygı gören Yunan Olimarı yemekle kalmaz, bir de başarıları için madalya olarak kullanmış, İncir Amerika 'ya ilk olarak 1669 yılında getirilmiştir. İlk İspanyol misyonerler inciri getirmişler ve bir misyonerlik faaliyeti çerçevesinde San Diego'da 1700'lerde dikmişlerdir. "Kara Misyon" olarak tanınmıştır. Türkiye'de yetişen sarı Calimyrna çeşidi Kaliforniya'ya 1882 yılında getirtilmiştir


İncir Nerede Yetişir?
Türkiye ve Yunanistan dünyada lider incir üreticileridir. Amerika ise Kaliforniya, Teksas, Utah, üregon ve Washington'da yetiştirilen üzümlerle 3. sırada yer alır. Yine de, Amerika' daki kurumuş üzüm yüzde yüzü ve yaş incirin yüzde doksanı-sekseni Kaliforniya' başlıca bölgeleri Fresno, Madera ve Merced bölgelerinin olduğu Joaquin Vadisi'nde yetiştirilmektedir.

Neden İncir Yemeliyiz?

İncir diğer yaş ve kuru meyvelere nispeten bir kabın 1;4'ünd 6 gram içerdiği lif oranı oldukça yüksektir. Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir bakımından zengindir ve polifenollerin ve hastalıkla savaşta önemli olan bitkisel kökenli kimyasalların eşsiz kaynağıdır. Araştırmalar incirin yüksek kaliteli antioksidan içeren en hastalıklı kuru meyve olduğunu ortaya koymuşlardır.

Tam Bir Hayat Kurtaran!

CİLT HASTALIKLARI:
İncir, morötesi ışınlarla birleştiği birkaç çalışmada belli lemfoma çeşitlerini ve birçok cilt hastalığı tedavisinde etkili olduğu görülen psorelon adlı bir madde içerir.

SİNDİRİM: İncir lif açısından zengin olduğundan sindirimi palaylaştıran ve düzeni sağlayan hazmettirici enzimler taşır.

KİLO DENETİMİ:
Lifin insanların doygunluk hissini çabuk hissetmelerinde ve kalorilerin yavaşça emilmesinde önemli bir rol olabilir.

KALP SAGLIGI:
Özellikle kuru incirde bulunan fenol adlı tioksidanlar kalp hastalığına ve kansere karşı koruyucu bir özelliği sergileyerek vücuttaki hücrelerin hasarını ve değişimini azaltma gözlenmiştir.

ŞEKER HASTALIĞI: İncirde bulunan türdeki lif yetişkinde başlayan şekerin (2. tip) artma riskini yemeklerden gelen şeker sindirimini ve emilimini yavaşlatarak düşürebilir.

İncir ile ilgili İpuçları

SEÇİM VE SAKLAMA

• Yaş incir: Yumuşak ve boynu eğri incirleri seçin. Toplanmalarından sonra ancak 3-4 gün saklanabilir.
• Kuru incir: İncirin üstünde oluşan beyazlanma şekerlenme denir ve incirdeki şeker yüzeye doğru çıktığı için bu çok doğal bir olaydır. Beyazlanmayı gidermek için dolapta sallayın.
• İncir ayrıca meyve konsantresi ve macunu da olabilir.
• İncir yemek için kurutulan ve saklanan ilk meyvelerden biridir. Kuru incir tadı bozulmadan 6-8 aya kadar saklanabilir.
• Açılmazlarsa 2 yıla kadar dayanabilirler!

HAZIRLAMA VE SERVİS ÖNERİLERİ

• Fırınlama ve pişirme için sadece sapından ayırın ve tarife göre dilimleyin, doğrayın ya da püre haline getirin.
• Doğrama sırasında yapışıklığı önlemek için bıçağınızı sıcak suya batırın.
• Yaş ve kuru incir fırınlanmış ürünlerde, reçellerde, marmelatlarda ve konservelerde kullanılabilir.
• Küçük doğranmış incirler salatanız için çok harika bir süslemedir.
• Doğranmış incirleri yulaf ezmesiyle karıştırın veya herhangi bir soğuk tahılın içine katın.
• İncirleri suda 30 dakika bekletin, sonra ezin ve domates sosuna tatlandırmak için katın.

İncirli Fas Tavuğu

Şef Kyle Shadix
Servis:8 kişilik» Hazırlama ve pişirme süresi:60dk. Vejetaryenler için tavuğun yerine setan (buğday glüten- bununla ok vejetaryen olmayanı da kandırdım) Bu tarif LO adet enerji deposu yiyecek içerir.

SOS İÇİN MALZEMELER

1 ½ su bardağı iri doğranmış kuru soğan
½ çay kaşığı kuru kimyon
2 yemek kaşığı kuru zencefil
1 ½ Su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı işlenmemiş zeytinyağı
2 su bardağı küp doğranmış sarı patates
½ çay kaşığı kuru kişniş
1 ½ su bardağı ikiye ayrılmış kuru ya da yaş incir

TAVUK/SETAN İÇİN MALZEMELER

900gr setan veya kuşbaşı doğranmış tavuk
½ su bardağı taze doğranmış silantro
½ su bardağı zeytinyağı Arzuya göre tuz ve biber

HAZIRLANIŞ:
2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve soğanı, zencefili yumuşayıncaya kadar pişirin. Kimyon ve kişnişi bu karı ekleyin ve baharatlar pişene kadar karıştırın. Diğer sos malzemelerde katın ve bir köşede bekletin. Geniş bir tavada 14 su bardağı zeytin yağını ısıtın ve tavuk veya setanı 2-3 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Sosu tavuk veya setanın üzerine dökün ve 30-45 dakika büyük ocakta pişene kadar kaynatın. Pirinç pilavıyla servis yapın. Doğranmış silantro ile süsleyin.

BESİN ÖGELERİ:

Kalori: 370;
Toplam yağ: 13g;
Doymuş yağ: 2 g;
Kolesterol:65mg;
Sodyum: 360 mg;
Toplam Karbonhidrat: 37 g;
Lif: 7 g;
Şeker: 24gr;
Protein: 29 g.


İNCİR AÇIKLAMA 3

(Adi incir)

Etkileri

• Yumuşatıcı

• Müshil

• Dahili kullanım için, incir hafif müshil etkisine sahiptir ve sıklıkla sinameki ve gaz giderici şifalı bitkiler ile karışım halinde kullanılır.

• Soğuk aldığınızda, incir kaynatması solunum yollarının örtücü zarları için yumuşatıcı bir etken görevi görür.

• Kızartılmış ve ikiye bölünmüş taze incir çıbanlar ve küçük urlar için iyi bir yumuşatıcı merhemdir.

* Gövde ve yapraklar siğileri gidermekte kullanılabilecek keskin sütümsü bir özsuya sahiptir.


İNCİR AÇIKLAMA 4

Özellikleri


• Sıcak Akdeniz ülkelerinde yetişir.

• Ülkemizde de başlıca Ege bölgesi olmak üzere hemen her yerde rastlanabilir.

• Ege'de yetiştirilen incirler yurtdışına ihraç edilmektedir.

• İncir yaprağı dahilen suda kaynatılarak veya haricen lapa yapılarak kullanılır.

Faydaları

* İncir meyvası ise birkaç şekilde tüketilebilir.

* En başta güzel bir meyve ve değerli bir besindir.

* Tam olgunlaşmamış ham incirler, reçel yapımında veya kesilerek sütünün alınması için kullanılır.

* Kuru incir suda kaynatılarak veya şurup haline getirilerek ilaç elde edilebilir.

* İncir yaprağı dahilen yatıştırıcı ve dışkı yumuşatıcıdır. Haricen ise özellikle lapası basur memeleri ve çıbanların üzerine konur. Amaç basuru küçültmek, çıbanda ise cerahati toplamaktır.

* Kuru incir suyu ve şurubu küçük çocuklarda tehlikesizce kullanılabilecek bir müshildir. Ayrıca göğsü yumuşatıcı ve balgam söktürücü olduğu da bilinmektedir.

* Ham incir sütünün, haricen kullanıldığı takdirde siğilleri zamanla küçülttüğü hatta kaybettiği söylenmektedir.


İNCİR AÇIKLAMA 5

Kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyumen zengindir.
Enerjice zengindir. Şekerleri içerir.
A ve C vitaminince oldukça zengindir. B vitaminierini içerir.
Kalorisi yüksektir.
Madensel tuzlarca zengindir.
Zayıflığa iyi gelir.
Besin değeri yüksektir,
Vücudu kuvvetlendirir.
Damar hastalıklarına iyi gelir.
Karaciğere ve dalağa iyi gelir.
Süt artırıcı etkisi vardır.
Bronşit ve öksürüğe faydalıdır.
Nefes darlığına faydalıdır.
Hemoroide faydalıdır.
Romatizmaya iyi gelir.
Kalp için faydalıdır.
Sara hastalığı için faydalıdır.
Tansiyonu dengeleyici özelliği vardır.
Böbrek kumlarını dökücü etkisi vardır.
Sinirsel hastalıklarda rahatlık verir.

Kullanılışı 1: Sütle karıştırılır ve kaynatılarak içilirse ses kısıklığına iyi gelir.

Kullanılışı 2:Kaynatılarak gargara yapılırsa boğaz rahatsızlıklarma iyi gelir.

Kullanılışı 3: İncir yemeye devam edenlerin cildi güzelleşir. Taze incir kabızlığı giderir. Müshil etkisi gösterir.

Kullanılışı 4: Kaynatılarak aç karına içilirse gaz giderici etkisi vardır. Mide için faydalıdır. Mideyi çalıştırır.

Kullanılışı 5: Kuru incir: Kemikleri güçlendirme özelliği nedeniyle 40 yaş üstündekilere özellikle tavsiye edilir Kuru incir sabahları ıslatılarak yenirse bağırsak faaliyetlerini artırır.

Kullanılışı 6: İncir dallarındaki özsu, siğil ve nasır türü oluşumların tedavisinde etkilidir.

Kullanılışı 7: İncir yaprakları toz haline getirilir. Sabah akşam birer tatlı kaşığı yenirse zayıflamaya faydası olduğu bildirilmektedir.

Kullanılışı 8: 10-5 gram incir yaprağı yarım litre suda demlenir. Bundan günde 1 bardakiçilir.

Dikkat: İncirin kalorisi çok yüksek olduğu için fazla yenirse kilo aldırır. Şeker hastaları doktor tavsiyesine uymalıdır. Dikkatli olmalıdır.


İNCİR AÇIKLAMA 6

İçindekiler:
Şeker % 5070, Pektin % 5 , Albüminli maddeler , Organik asitler, Karotin (Provitamin A), Unlu maddeler, A B2-C-D vitaminleri , Ca, Fe, Na, Mg, CL, Kükürt, Fosfor, Brom.

Yan Tesiri: Fazla yenirse midede biraz şişkiıılik yapar. Dutla beraber yenilmesi de mide için iyi değildir. Sütü alerji yapar. Dalağa zarar verir.

Telafisi: Şismanlik yapması, sirkeli balla telafi edilir. Dalağa zarar vermesi, ceviz ve bademle telafi edilir.

Şifası

1) Besin değeri yüksektir: İncir, yumuşak, soğutucu ve hazmı kolay, besin değeri diğer gıdalardan yüksek bir nimettir.

2) Enerji ve vitamin kaynağıdır: Cevizle yenen incir, cinsel gücü artırır, incir halis zeytinyağına batırıhp yenmeye devam edilirse hazmı kolaylaştırır, çok güçlü bir kuvvet macunu olur.

3) Zehirlenmeyi önler: Cevizle yenen incir insan vücudunu zehirlerden korur.

4) İdrar söktürür: İncir yenilmeye devam edilirse idrar söktürür, rahmi temizler, hayızı söktürür.

5) Mide tembelliği: İncir, zeytinyağına batırılarak ya da sade yenirse mideyi çalıştırır.

6) Bronşları yumuşatır: İncir cevizle yenirse öksürüğü bronşit.faydalıdır, nezleye faydalıdır.

7) Tlatizma: Anasorıla veya sütle yenen incir romatizma yafaydalıdır.

8) Tıkanıklığı: İncir yenmeye devam edilirse karaciiğer ve dalaktaki tıkanıklık açar.

9) Kalp: Resulullah (sav) Efendimiz "Her kim kalbinin . düzgün çalışmasını isterse incir yemeye devam etsin" buyurmuşlardır.

10) Basur: İncir sütle veya sirkeyle ya da zeytinyağına batırılıp yenmeye devam edilirse basura faydalıdır.

11) Dişleri parlatır: İncir yakılıp külü dişlere sürülürse dişleri beyazlatır ve parlatır.

12) Sara: Saralı olanların incir yemeleri faydalıdır.

13) Süt arttırır: İncir sütle, cevizle, bademle yenmeye devam edilirse anne sütünü arttırır.

14) Şişmanlatır: İncir anasonla beraber yenmeye devam edilirse vücudu şişmanlatır.

15) Balgam: İncir zencefille yenirse balgamı söker, öksürüğü iyileştirir.

16) Kızamık: İncir sütle kaynatılıp içilirse kızamığa faydalıdır.

17) Felç ve damar tıkanıklığı: İncir, sütle veya sade olarak yenirse fe1ce, damar tıkanıklığına faydalıdır.

18) Tansiyon: İncir, tansiyonu dengeleyen (tansiyon yüksekliği ve düşüklüğüne) yegane ilaçtır. İncir, yaş, kuru yenmeye devam edilir.

Tavsiye: Cennet meyvesi olan inciri, reçel, komposto olarak sofranızdan eksik etmeyiniz. Kış günlerinin vazgeçilmez çerezi olsun. İncirde Ca, Fe bulunması önemini artırır. Mevla (c. c.), Tin suresinde İncir ve zeytine yemin ettiğine göre bunda bir mucize var. İnciri zeytinyağına batırıp aç .'" karına yemeye ömür boyu devam ediniz; birçok ümitsiz; : hastalık iyileşebilir .. Bazısında 1015 gün hafif ishal ya'~ , par, sonra bünye alışır.


İNCİR AÇIKLAMA 7

İncir
(Ficus carica L)

Kullanılışı-1: Sütle karıştırılır ve kaynatılarak İçilirse ses kısıklığına iyi gelir.

Kullanılışı-2: Kaynatılarak gargara yapılırsa Boğaz rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kullanılışı-3: İncir yemeye devam edenlerin cildi Güzelleşir.
Taze incir kabızlığı giderir. Müshil etkisi Gösterir.

Kullanılışlı-4: Kaynatılarak aç karına içilirse gaz Giderici etlisi vardır. Mide için faydalıdır. Mideyi Çalıştırır.

Kullanılışı-5: Kuru incir: Kemikleri Güçlendirme özelliği nedeniyle 40 yaş üstündekilere Özellikle tavsiye edilir, Kuru incir sabahları ıslatılarak Yenirse bağırsak faaliyetlerini artırır.

Kullanılışı-6: İncir dallarındaki ÖZSU, siğil ve Nasır türü oluşumların tedavisinde etkilidir.

Kullanışlı-7: İncir yaprakları toz haline getirilir. Sabah akşam birer tatlı kaşığı yenirse zayıflamaya Faydası olduğu bildirilmektedir.

Kullanılışı-8: 10-15 gram incir yaprağı yarım Litre suda demlenir. Bundan günde 1 bardak içilir.

Dikkat: İncirin kalorisi çok yüksek olduğu içi'n fazla yenirse kilo aldırır.
Şeker hastaları doktor tavsiyesine uyunmalıdır. Dikkatli olmalıdır.










SENDE YORUM YAP!

Whatsapp