Kehribar Tesbih Özellikleri

Kehribar Tesbih Özellikleri : Kehribar çoğunlukla kozalaklı ağaçların reçinesinden oluşmasının yanısıra, tropik çiçekli ağaçların reçinesinden de oluşabilir.Reçine, ağaçların bir korunma mekanizmasıdır. Ağacın gövdesi veya dalı herhangi bir şekilde zarar görürse (atmosferik koşullar, yaşlılık veya iri hayvanlar nedeniyle v.b. dış etkenler), yani kırılıp, yarılırsa kabuksuz dokuların dış etkenlere dayanıksız olduğu bir bölge açığa çıkar.

Bu durumda reçine salgılanarak, taze yüzeyin kapatılarak iyileştirilmesine çalışıldığı gibi, kendisine zarar verebilecek böcek ve mantar gibi canlılarında reçinenin kendisine has kokusu, tadı ve yapışkanlığı ile ağaçtan uzak tutulmasına çalışılır. Bazı hastalıklarını iyileştirmek için salgılama yapmasının yanında yüksek ağaçlarda hızlı büyümenin oluşturduğu tansiyon nedeniyle oluşan boyuna çatlaklardan da bolca reçine salgılanır. O dönemlerde tropik ve yarı tropik iklim koşullarında yaşayan yüksek ağaçların, iklimin gittikçe yüksek sıcaklıklara ulaşması nedeniyle de bol miktarda reçine ürettikleri düşünülmektedir.

Kehribar Tesbih Özellikleri

Amber taşı ana hammadesi fosil haline gelmiş ağaçların reçinelerinden oluşur. Kehribar taşı en fazla baltık ülkeleri ürettiğinden adı baltık amber olarak adlandırılmıştır. Amber taşı genellikle kırmızı sarı ve portakal renginden oluşur. Şifalı taşlar arasında rağbet gören Kehribar – anber taşının yararları nelerdir? Kehribar boyun takısı olarak takildığında bademcik, boğaz ağrısı ve troid rahatsızlıklırına iyi gelir. Solun yollarında meydana gelen astım ve bronşite karşı etkilidir.Amber taşı allerjik reaksiyona karşı kullanılır ağrı olan bölgeye dokundurulduğunda ağrıyı kestiğine inanılır. kehribar taşı sol elde kullanıldığında bünyedeki elektriklenmeyi önler. Ruhsal durumu düzenler. Mutluluk ve canlilik hissi verir. Psikolajik bir takım rahatsızlıklara iyi gelir. Kişiye yaşam enerjisi verir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp