Emzik Nasıl Bıraktırılır

Emzik Nasıl Bıraktırılır Bebekler uzun vadede kendilerini rahatlatma yöntemleri bulurlar (baş parmak emmek gibi). Meme karmaşasına yol açabileceği için, süt gelmesi tam olana kadar emzik verilmemelidir. İki yaşından önce emzik bırakılmalıdır.

İki yaşından sonra emzik diş ve çene yapısını bozabilir. Sık sık yere düştüğü için enfeksiyon kaynağı olabilir. Bu durumda emzik kaynatılmadan bebeğe verilmemeli, yedek 2. bir emzik bulundurulmalıdır. Bazı anneler emmeği ağızda temizletip tekrar çocuğa verir, yanlış bir davranıştır. Emziği bebeğin boynuna, el bileğine kurdele veya iple bağlamayın.
Bu nedenle boğulan çocuklar çok olmuştur. Damaklı emzikler ağız yapısına uyduğu için tercih edilmelidir. Çoğu bebek emzikle uyumayı sever. Uyuduktan sonra emziği ağızdan almalısınız. Emziği bal pekmez gibi tatlandırıcılara bulaştırıp bebeği susturmak yanlıştır (diş çürüğü yapar, bebeğin atlı gıdalara alışmasına neden olur).

Alışkanlık yapmaması için bebek 6-7 aylık olunca emzik bıraktırılmalıdır. İki yaşından sonra emzik emen çocuklarda üst çene ve diş yapılarında düzeltilmesi zor sorunlar gelişebilir. Bebeğe yalancı meme verilmesi düşünülüyorsa, bu işe bebek parmağını emmeye başlamadan önce başlanılmalıdır. Çünkü bebek bir kez parmak emme alışkanlığını edinirse bu alışkanlığından kolay kolay vazgeçmeyecek ve yalancı memeyi kabul etmeyecektir.

Bebek ağzına emecek bir şeyler arıyor, parmaklarını, ellerinin sırtına veya hırkasının kollarını emmeye çalışıyorsa bebeğe yalancı meme verilebilir. Emzik mümkünse uyanık olduğu saatlerde verilmelidir. Emik birden kesilmemeli, ağır ağır bıraktırılmalıdır (örneğin; bir seferinde mamadan sonra vermeyin, bu duruma bebek tepki göstermiyorsa diğer beslenme arkasından emziği vermeyin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp