Beli İnceltmek İçin Egzersizler

Beli İnceltmek İçin Egzersizler

Bu, gövdeyi ısıtacak ve hareketlendirecek bir çevirme hareketidir. Sırta her zaman dikkat edilmelidir. Bu bölgede ne kadar çok hareketlendirme çalışması yaparsanız, sırtınız o kadar az ağrıyacaktır. Eğer dik veya zorlanan pozisyonlarda çok uzun süre tutulursa omurga acı vermeye başlar. Bu yüzden bir saat veya daha fazla hareketsiz kaldığınız durumlarda, gevşemek için bu basit egzersizi yapmaya çalışın.
 
Ayaklarınız kalça genişliğinde açık olarak ayakta durun ve kollarınızı yana tam açın, sonra kollarınızı dirseklerinizden bükün.Şimdi hafifçe bir yana, sonra diğerine dönmek için dirseklerinizi kullanın. Hareketi akıcı yapın, böylece sarkaç gibi sallanın. Yavaşça 8-10 kez tekrarlayın.Aşırı kuvvet uygulamayın, yoksa kaburgalarınızı zedeleyebilirsiniz. Kalça ve dizlerinizin yerinden oynamamasına dikkat edin. Çevirmeyi yaparken omurgayı kaldırdığınızı ve uzattığınızı düşünün.Ayrıca çevirmenin şiddetini artırmakiçin kollarınızı açabilirsiniz.

BELİ ZAYIFLATAN ve KASLARI GÜÇLENDİREN EGZERSİZLER

Arkadaşlar, Bel çevresinin kalın olmasının estetik görününmü bozmasının yanı sıra birçok rahatsızlığe sebep olduğunu biliyor muydunuz. O zaman hemen beli incelten ve yan karın kaslarını güçlendiren egzersizler bulup yaazmalıyım diye düşündüm. Öğrendiğime göre; Bel çevresi büyük olan insanlarda omentum yağ perdesi büyümeye başlar, böbreklere baskı yapar, tansiyonu yükseltir, karaciğeri zehirler, yüksek kolesterol yaratır, insülini bloke ederek şeker hastalığını ortaya çıkarırmış. Safra taşları yapar, bu taşlar da safra yolunu kapatır, safra inemez, bağırsaklarda tehlikeli durumlar yaratırmış.

1- Ayakta durarak bacaklarınızı iki yana açın. Ellerinizi belinize koyarak vücudunuzun üst kısmını yanlara doğru esnetin.

2- Ayakta durarak bacaklarınızı iki yana açın. Kollarınızı dirsekten kırarak göğüs hizasında birleştirin. Bu pozisyonda bedeninizi sağa ve sola çevirin.

3- Sol dizinizin üstünde durarak sağ bacağınızı gergin bir şekilde yana açın. Vücudunuzu gergin bacağa doğru esnetin. Aynı hareketi sağ dizinizin üstünde tekrarlayın.

4- Kollarınızı göğüs hizasında kavuşturarak diz çökün. Pozisyonunuzu bozmadan sağa ve sola oturun.

Ayrıca:

5- Resimdeki pozisyonda uzanalım. Avuç içlerimiz tam olarak yere değmelidir. Bacakların şeklini bozmamaya gayret edeceğiz.Baş, omuz ve kolların duruşunu bozmadan göğüs altından itibaren vücudu sağa döndürüyoruz. Baş, omuz ve kolların duruşunu bozmadan göğüs altından itibaren vücudu sola döndürüyoruz.

Başlangıçta 20×1 set
İleride 20×2 set

6- Burada resimdeki gibi ve ya bacak bacak üzerine atmış gibi yatarak pozisyon alıyoruz. Ters diz-ters dirsek çalışacağız. Sağ dize sol kol ile, sol dize sağ kol ile ulaşmaya çalışacağız.

10×1 set sağ
10×1 set sol

7- Resimdeki gibi duralım. Vücudumuz tek bir hattın üzerinde olsun. 10 a kadar sayıp böyle bekliyoruz ve ardından kalça kaslarını sıkarak tekrar 10 a kadar sayıp bırakıyoruz. Aynısını diğer tarafa dönüp uyguluyoruz. Eğer yapabilirseniz dururken üstteki bacağı dizi bükmeden yukarı aşağı aç – kapa yapabilirsiniz.

5 er tane yeterlidir.

8- Sırtımız dik olmalı ve ellerimizle sopayı tutmalıyız. Elleri sopaya takmak yok yani. Bir sağa Bir sola ayakta 5 ya da oturarak 3 dakika boyunca yapıyoruz.

Arkadaşlar son olarak şu iki hareketleri de sık sık yapmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin.

1. adım
Sola yatarak uzanın. Sol dirseğinizi yere dayayarak başınızı tutun. (Baş yukarıda yan yatma pozisyonu) Sağ elinizi gergin bir şekilde uzatın. Nefes alarak sağ bacağınızı yukarı kaldırın. Dizinizi kırmadan uzatın. Sağ elinizle bileğinizi yakalayın. Nefesinizi verin ve yoruluncaya kadar böyle durun.
2. adım
Aynı pozisyonda sağ elinizi yere doğru yaslayın. Nefes alın. Dizlerinizi kırmadan sağ elinizden de destek alarak her iki bacağınızı yukarı doğru yan olarak kaldırmaya çalışın. Nefesinizi verin ve yoruluncaya kadar durun.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp