Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı

Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı Bebek eve gelmiştir ve günlerini evinde geçirmeye başlamıştır. Artık banyo yapmanın da vakti gelmiştir. Bebek ilk banyosunu yapacak ve tertemiz olacaktır. Ancak anneler en çok bu konuda takılırlar ve kararsızlık yaşarlar.

Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı

Bazı genç annelerse cesaret dahi edemezler. Çünkü küçücüktür ve ilk kez su ile tanışacaktır. Banyo bebek bakımında önemli bir yer tutar. Sağlıklı şekilde doğan bebekler ilk 2 gün içinde yıkanabilirler. Göbeği düşene kadar bebek küvette yıkanmamalıdır. Ancak düştükten 3–4 gün sonra bebek küvette yıkanabilir. (Bkz. Göbek bağı ne zaman düşer )

Yeni Doğan Banyosu: Yeni Doğan Bebeğin Yıkanması


Bebeğin cildi yumuşak ve hassas olduğu için özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Bebek banyosunda da bebekler için üretilen ürünleri kullanmak doğrudur. Banyodan sonra bazı bebeklerde kızarmalar ve pütürler oluşur. Bu normaldir ama deride döküntüler varsa bir doktora götürmek gerekir. Bebeği yıkamaya başlamadan önce her ayrıntıyı düşünmek ve gereken malzemeleri hazırlamak gerekir. Böylece hiçbir şeyi unutmaz ve aksaklıklar yaşamazsınız. Bebeği yıkarken özellikle şu konuda dikkatli olmalısınız. Bebeği asla tek başına küvette bırakmayın. Her ne olursa olsun bebeği havlu ile kurulayıp yanınızda götürün.

Banyo suyu sıcaklığının iyi ayarlanması gerekir. Aynı şekilde ortam ısısının da ayarlanması gerekir. Normalde ortam ısısı 25 derece, suyun ısısı 36 derece olmalıdır. Bebeğin eşyaları hazırlanarak yakın bir yere konmalıdır. Çünkü bebek ısı kaybetmeden giydirilmelidir. Banyo yaptırmadan önce bebeği emzirmek veya beslemek yanlıştır. Çünkü kusma olayı görülebilir. Banyo bebeğin hem rahatlamasını hem de rahat uyumasını sağlar. Özellikle akşam yaptırılan banyo bebeğin rahat uyumasını sağlar.

Yeni Doğan Bebeğin İlk Yıkanma şekli


· İlk önce eller yıkanmalı ve giysiler hazırlanmalıdır. Oda sıcaklığı ve su sıcaklığı ayarlanmalıdır.
· Bebek leğende yıkanacak ise leğenin alt kısmına kalın havlular ve ya banyo süngeri konulmalıdır.
· Bebek oturur biçimde leğene konulmalıdır ve beline gelecek kadar su konulmalıdır. Yavaş şekilde su dökerek yıkamaya başlamalısınız.
· Ancak eğer bebek küvette yıkanacak ise; küvetin yarısına kadar su doldurulmalıdır. Daha sonra bebek yavaş bir şekilde suya sokulmalıdır.
· İlk olarak bebeğin ön tarafı sabunlanmış bebek süngeri ile sabunlanır. Aynı şekilde sırtı da sabunlanır ve su dökülerek durulanır.
· Durularken su yavaş şekilde dökülür ve nazik şekilde bebeğin vücudu ovulur.
· Vücudu yıkandıktan sonra sıra bebeğin başını yıkamaya gelir. Ancak bebeğin kulaklarına su kaçırmamaya dikkat etmek gerekir.
· Bebeğin başı nazik biçimde sabunlanır ve aynı biçimde durulanır. Yıkama işlemi bittikten sonra bebek hemen ılık bir havluya sarılmalıdır.
· Kurulandıktan sonra bebek kıyafetlerini giymeye başlar. Bebeğin yüzü banyodan sonra yumuşak bir bezle silinebilir. Aynı şekilde kulaklarının arkası da bir bezle silinebilir.
· Banyodan sonra bebekler yapılan yumuşak bir masaja bayılırlar. Bebeğe masaj yaparak sakinleştirebilirsiniz. Yıkarken ve kurularken göbek bağına dikkat edilmelidir.
Bebek kaç derece suda yıkanır, bebekler kaç derece suda yıkanır, yeni doğan bebek kaç günde bir yıkanır, yeni doğan bebek kaç gün sonra yıkanır, bebek yıkama leğeni, bebek yıkama leğenleri, bebek yıkama suyu kaç derece olmalı, bebek kaç günde yıkanır, yenidoğan bebek kaç günde bir yıkanır, bebek kac derece suda yikanir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp