Yulaf Hamilelikte Kullanımı Nasıl Olur

Yulaf Hamilelikte Kullanımı Nasıl Olur :

Yulaf unu ve kepeği ile hazırlanan çorba ve lapa; hafif diyet yemeği ile beslenmeyi gerektiren tüm hastalıklarda mutlaka kullanılması gereken, çok değerli ve yararlı bir besindir. Örneğin, beslenme bozukluklarında, hastalık sonrasındaki güçsüzlüklerde, mide ve bağırsak hastalıklarında, safrakesesi, sarılık, mide iltihabı ve ülserinde kullanılabilir. Kahvaltıda yulaf kepeği çorbası veya diyet sütle karıştırılmış yulaf kepeği yendiğinde, 4-6 hafta içinde kolesterol düzeyi % 30-40 oranında, kan şekeri % 10-15 oranında azalabilir, dışkılama normalleşir ve kan basıncında azalma görülür. Yulaf kepeği bulamayanlar, yulaf ezmesi de kullanabilirler. Ama yulaf ezmesinin, kepeğe oranla daha fazla tüketilmesi gerekecektir.
Hamilelik sırasında yediğiniz yiyecekler bebeğinizin sağlığını direkt etkiliyor. Dikkatli ve dengeli beslenen anne adaylarının yüzde 95‘ı sağlıklı bebek dünyaya getiriyor.Beslenme alışkanlığı hamileliğinizi seyrini ve hamilelik sonrası iyileşmeyi de etkiliyor. Gebelik süresince dengeli ve disiplinli beslenme için meyve, sebze, tahıl ürünleri, patates, balık, et, süt ve süt ürünleri tüketmeniz gerekli.
Uzmanlar, yulaf özlü sabun ve şampuanlar kullanmanın gebelikte birçok kadını rahatsız eden kaşıntıyı önlemek için etkili bir yöntem olduğunu belirtiyor.Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü‘nden Dr. Alper Mumcu, ülkemizde de satılan bu tür ürünlerin tercih edilmesinin yararlı olabileceğini; bol ve pamuk bazlı kıyafetlerin tercih edilmesi, günün çok sıcak saatlerinde sokağa çıkılmaması da alınabilecek basit ama etkili önlemler olduğunu vurguluyor.
Gebelik sırasında kadınlar daha önceden yaşamadıkları pek çok değişik durumla karşılaşabilirler. Özellikle ilk gebeliğini yaşayanlarda bu durum bebeğin sağlığı ve zarar görüp görmeyeceği konusunda endişeye neden olabilirler.
Gebelik sırasında anne adayını hem fiziksel olarak hem de bebeğine zarar gelip gelmeyeceği konusunda endişelendiren durumlardan birisi de kaşıntılardır. Pek çok kadın gebeliğin seyri sırasında vücudun belirli bölgelerinde ya da genelinde değişik derecelerde kaşıntı sorunu yaşar. Kaşıntılar çoğu zaman hem anne adayı hem de bebek açısından tehlike oluşturabilecek bir durumun habercisi değildir. Ancak bazı özel durumlar da söz konusu olabilmektedir.
Özellikle hızla büyüyen karın ve memeler etrafında kaşıntının olması son derece normaldir. Bu bölgeler etrafında oluşan çatlakların ilk belirtisi kaşıntıdır. Hormonal değişimler de ciltte hassasiyeti artırarak kaşıntıya yol açabilir.Cilt gebelik sırasında normalden daha aktif bir organdır. Hem kan akımları artar hem de ter bezlerinin çalışması hızlanır. Buna bağlı olarak meme altlarında, kasıklarda ve diğer cilt kıvrımlarında terlemeye bağlı döküntü ve kaşıntılar olabilir. Bu bölgelerde cilt mantarı gelişebilir ve bu enfeksiyonlar da kaşıntıya yol açabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp