Sinamekinin Faydaları Ve Kullanımı

Sinamekinin Faydaları Ve Kullanımı :

- Kalbi kuvvetlendirir.
- Evhamı, vesveseyi giderip, ruh halini sakinleştirir.
- Adale kasılmasını giderir.
- Kabızlığa iyi gelir.
- Eklem ağrılarına faydalıdır.
- Derideki kaşıntıyı, uyuz ve sivilce gibi cilt hastalıklarını gideririr.
- Gut hastalığı için faydalıdır.
- Safrayı izale eder,
- Kanı temizler.
- Saç dökülmesini Saç dökülmesine karşı suyunu saçlara sürmelidir.
- Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.
- Damarları açar.
- Sinirleri gevşetici özelliği ile sakinleştirir ve ağrıları hafifletir.
- Bağırsaklardan su emilimini engelleyerek sulu ve yumuşak dışkılamayı sağlayan, çok etkili bir müshil olan sinameki idrar söktürür ve kabızlığı giderir.

Etki ve Kullanılış
Kalın barsak üzerine müshil etkilidir. 1-2 g drog, 6 saat içinde etki göstermektedir. 4-5 g drog diyare oluşturmakta, 10 g drog ise mide bulantısı ve kusma gibi yan etkilere neden olmaktadır. Droğun konstipasyon tedavisinde laksatif olarak kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca anal fistür, hemoroit gibi durumlarda, röntgen ve abdominal ameliyatlar öncesi barsakların boşaltılmasında da kullanılmaktadır .

Dozaj
Toz drog günde 0.5-1 g alınmalıdır. Drogdan hazırlanan çay günde 1- 2 fincan olmak üzere akşamları içilir. 4 haftadan fazla kullanılmamalıdır . En uygun doz, düşük miktarda bile etki gösterecek şekilde hesaplanacak bireysel dozdur. Yetişkinlerde ve 10 yaş üzeri çocuklarda, 15-30 mg hidroksiantrasen türevi içeren drog günde 1 kez geceleri alınmalıdır. 10 yaşından küçük çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.
Drog Tanımı: İskenderiye ya da Hartum sinamekisi olarak bilinen Cassia acutifolia ya da Tinnnevelly sinamekisi olarak bilinen Casia angustifolia bitkisinin kurutulmuş yapraklarıdır.

Uyarılar
Bütün laksatifler gibi Sinameki bitkisi de teşhis edilememiş akut ve sürekli abdominal semptomlarda verilmemelidir. Uzun süreli olarak laksatif amaçlı kullanımından kaçınılmalıdır. Kronik laksatif kullanımı kolonda pigmentasyona neden olabilir ve geri emilimi etkileyebilir. Arttırılmış dozlarda diyareye bağlı, su ve elektrolit kaybı görülür. Laksatiflerin önerildiği kronik konstipasyon durumlarında
kullanılmamalıdır.

Etkileşmeler

Uzun süreli laksatif kullanımına bağlı olarak hipokalemi görülebilir. Kardiyak glikozitlerin etkilerini potansiyalize eder ve aritmik ilaçlarla etkileşir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp