Sığır Kuyruğu Tütsüsü

Sığır Kuyruğu Tütsüsü, karga insanlarının bitki totemi olan sığırkuyruğu çiçeği çok yönlü ve şifalı bir bitkidir. büyük açık yeşil, kadife gibi yaprakları vardır. bunlar kalın, sağlam ve tüylü bir sap üzerinde dimdik yükselirler. 1-2 m. uzunluğundaki bu tüylü sapın üzerinde sarı, kırmızı, eflatun ya da kızıl- kahverengi küçük çiçekler açar. çiçeğin meyvesi küçük bir kesecik gibidir. bu çiçeğe dünyanın birçok bölgesinde kırlarda ve kentlerde rastlanabilir.

Sığır Kuyruğu Tütsüsü

Sığırkuyruğu çiçeği, bulunduğu her ülkede şifalı ot olarak kullanılmıştır. bu çiçeğin yapraklarından kaynatılan çay, mesane, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir, sinirleri yatıştırır, genel olarak yatıştırıcı, arındırıcı bir etki yapar. akciğer, kalp rahatsızlıklarında kullanılır. yatıştırıcı etkisi böbrek ve mesane ağrılarına da iyi gelir, sinir sistemini güçlendirir. kızılderililer bu çiçeğin yapraklarını sarıp tütün yerine içerlerdi. böyle içildiği, ya da tütsü olarak kullanıldığı zaman bronşlarda tıkanma sonucu ortaya çıkan astıma iyi geldiği söylenir.

sığırkuyruğu çiçeğinden elde edilen yağ, kulak ağrılarında, siğil, ezik, burkulmalarda, sıyrıklarda uzun süre kullanılmıştır. yine dıştan kullanıldığında bu çiçekten yapılan çay, hemoroide, tümöre, boğaz şişlerine ve adale yorgunluklarına iyi gelir. eski çağlarda bu çiçeğin antibiyotik bir etkisi olduğuna inanılırdı.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp