Sığır Kuyruğu Ekimi

Sığır Kuyruğu Ekimi

Bu etkileri sağlamak üzere, sığırkuyruğunun yaprakları yaz ortasında kahverengileşmeden önce toplanıp özenle kurutulur. Çiçekleri ise, yaz ortasından sonbahar başlarına kadar kuru havada toplanır gölge yerde ya da 40 dereceden sıcak olmayan yapay ısıtmalı yerde kurutulur. Bitki nemli yerde kalırsa tıbbi etkilerini yitirir.

Haricen: Göz ağrılarında lapa haline getirilir, göze konulur. Taze yaprakları sıkılır, suyu göze damlatılır.Taze yaprak ve çiçekleri ezilir, suyu çıkarılır, birkaç yıllık sağır olan kimsenin kulağına damlatırsa, sağırlığı giderir. Taze kökü ezilir, suyu çıkarılır damlatılırsa, kulağı açar ve kulaktaki gürültüyü geçilir. Taze yaprakları yanıklara yakı gibi konulursa faydalı olur.

Ezilir sirke ile lapa haline getirilir, yaralara konulursa iyileştirir.Yağda pişirilen sığır kuyruğu çiçekleri yara, çıban ve basur memelerinin üzerine sarılırsa tedavi eder.Egzama - sulu egzamada, sığır kuyruğu yaprakları yakılır, külü vazelinle karıştırılır. Hastalıklı cilde sürülürse tedavi eder, denenmiştir.Taze sığır kuyruğu çiçekleri ezilerek siğillerin üzerine sürülürse faydalı olur.Sığır kuyruğu toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilirse burun tıkanıklığını açar. Alerjide yaprakları kaynatılır, suyu ile kompres yapılır, şeker hastaların da meydana gelen kaşıntılarda da yıkama kompres şeklinde kullanılır.3 bardak suya, 1 avuç ufalanmış bitki konur, 10-15 dk kaynatılır, ılıyınca kullanılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp