Sabun Yapımı Tarifi

Sabun Yapımı Tarifi. Bu sayfada sizlere bitkilerden elde edilen şifalı sabunlar ve bu şifalı sabunlar olarak bilinen sabunların etkileri hakkında faydalanacağınız bilgilere aşağıdaki makalemizden ulaşabilirsiniz.

1. yag (zeytin yagi olabilir ama pahali kacabilir) margarin ya da tereyag da kullanabilirsiniz.

2. Sodyum hidroksit (kostik soda adi ile de bilinir)

3. Sodyum klorür (bildigimiz yemek tuzu)

4. Saf su (ütü suyu ya da arabalar icin karbüratör suyu (?) da kullanabilirsiniz muhtemelen) musluk suyu icerisindeki kirec, güzel sabun yapimina düsmandir.

5. parfüm ya da esans (istege göre)

Simdi bastan söyleyeyim, sodyum hidroksit en az bir asit kadar tahris edicidir. özellikle derisik olani. Ve sulu cözeltisini hazirlarken dikkatli olunuz, oldukca isi veren bir islemdir. O yüzden cözeltisini hazirlarken, kostik sodanin üstüne su degil, suyun icine kostik sodayi ilave ediniz.

Ayrica malzemelerin oranlari da oldukca önemli. fazladan koydugunuz kostik soda, elinizi sabunlayayim derken tahris etmenize neden olur. Bu yüzden sadece zevkine yapmanizi öneririm. Daha profesyonel sabun yapimi icin internette sörf yapabilirisniz.

50 mL su icerisinde, 16 gram kostik sodayi cözünüz. Icine 160 mL zeytin yagi ilave ediniz. Ve elde ettiginiz karisimi 20 dakika boyunca kaynatiniz ve karistiriniz. !! Dikkatli olunuz, üzerinize veya saga sola sicramasin.!! 20 dakika sonunda kivamlasmis hale gelmis olacaktir ve bunu baska bir kaba (sabunun icinde katilacagi bir kaba, boyutunu vs. buna göre seciniz) bosaltiniz ve bir kasik yemek tuzu ve eger kokullu sabun istiyorum diyorsaniz, esans ilave ediniz. birkac gün katilasmasini bekleyiniz.

Eger degisik yumusaklikta sabunlar yapmak istiyorum diyorsaniz, degisik yaglar kullanmalisiniz. hindistan cevizi yagi olabilir mesela. ya da süt kremasi ile sütlü sabun vs. de yapabilirsiniz ama bence öncelikle sade olanini bir deneyiniz. ayarini tutturduktan sonra cesitlilige gecebilirsiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp