Rezene Çayının Hazırlanışı İbrahim Saraçoğlu

Rezene Çayının Hazırlanışı İbrahim Saraçoğlu, Rezene bitkisinin içerisinde bol miktarda anethol, fenchon, metilkavikol ve flavon maddeleri bulunmaktadır.

Özellikle rezenenin tohumunda bol miktarda bulunan vitaminler ve etken maddeler, hastalıkların iyileştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır.Bu konu ile ilgili detaylı bilgi için makalemizi okumanız yeterlidir.

Rezene bitkisi çayı yapılmadan önce kurutulur ve bir havanın içerisinde toz kıvamına gelene kadar dövülür. Daha sonra toz haline gelmiş kurutulmuş rezene bitkisi yarım çay kaşığı kadar bir bardak kaynamış olan suya ilave edilerek demlenmesi beklenir.

Yaklaşık 4-5 dakika demini almasını bekledikten sonra içebilirsiniz. Demlemiş olduğunuz rezene çayına farklı şifalı bitkilerde atabilirsiniz fakat herhangi bir hastalığın destekleyici tedavisi olarak kullanıyorsanız en fazla iki bitkiyi karıştırmanız yararınıza olacaktır.

Çünkü birden fazla bitkinin aynı anda kullanılması birbirlerinin vitaminlerini öldürerek hiçbir fayda sağlamamasına neden olabilmektedir.

Genelde tüm şifalı bitkilerde olduğu gibi rezene bitkisinin de yağından, yapraklarından, buharından ve özellikle de tohumundan yararlanılmaktadır. Rezene çayı, bitkinin kök, gövde ve yapraklarından demlenerek yapılabilir.

Bitkinin kökünden demlenen çayın idrar söktürücü özelliği bulunmaktadır. Tohum, gövde ve yapraklarından demlenen çayda ise sakinleştirici etkinin yanı sıra hazmı rahatlatıcı etkisi de bulunmaktadır. Bebek sahibi olan bayanların sütlerinin artması için rezene çayı çok faydalı bir bitkidir.

Bu nedenden dolayı anneler bu bitkiden yararlanabilir. Geceleri uyku sorunu olan bebeklere, sakinleştirici etkisi olduğundan dolayı rezene çayı içirilebilir. Ilıklaştırılmış rezene çayı yüze uygulanarak da sivilcelerin azalması için kullanılabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp