Reishi Mantarıı Nasıl Yapılır

Reishi Mantarıı Nasıl Yapılır :

Bağışıklık sistemi normal olan kişilerde günlük kullanım bir poşet, bağışıklık sistemi zayıf kişilerin iki poşet reishi çayı tüketmesi tavsiye edilir. Günlük tüketilmek istenen miktar (bağışıklık sistemine göre değişir) Cam veya porselen bir demliğe konarak kurutulmuş ve dilimlenmiş reishi mantarına 5 bardak (1litre) su ilave edilerek kısık ateşte (45 dakika) kaynamaya bırakılır. Bu süre reishi mantarının içindeki aktif bileşenlerin suya geçmesi için yeterli olan süredir. Bunun neticesinde yaklaşık 2 bardak reishi çayı elde edilir. Kaynatma ve hazırlanan reishi çayının tüketilmesi esnasına kadar geçen süreçte çayın metal ile temasından kaçınılmalıdır. (metal demlik ve kaşık kullanılmamalıdır) Hazırlanan çayın sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez aç karına içilmedi tavsiye edilir. Mantarın özündeki acı (buruk ) tadı nedeniyle veya hazım problemi olan kişiler isteğe bağlı olarak yemeklerden 30-60 dakika sonrada çayı içebilirler. Çayı tatlandırmak isteyenler bir tatlı kaşığı bal ya da pekmez ilave edebilirler. Rafine şeker kullanılması tavsiye edilmez. Tercihe bağlı olarak reishi çayı ılık ya da soğuk şekilde tüketilebilir.

Hazırlanan reishi çayı 2 veya 3 gün buzdolabında saklanabilir. Reishi çayı içindeki aktif maddelerin vücudumuz tarafından kolay emilmesi için C vitamini içeren sebze ve meyveleri beraberinde tüketebilirsiniz. C vitamini vücuda girdikten çok kısa bir süre sonra bağırsaklar yoluyla kana emilir. Meyve olarak c vitamini yönünden zengin portakal, mandalina, limon, havuç, greyfurt; Sebze olarak da lahana, maydanoz, kuşburnu, yeşil ve kırmızıbiber, kuru üzüm, karnıbahar, pırasa, domates veya patates ile tüketilebilir. Keyifli içimler. Geleneksel reishi çayının hazırlandığı gibi bağışıklık sistemi normal olan kişilerin bir poşet, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin iki poşet reishi çayı tüketmesi tavsiye edilir. 5 bardak (1litre) su, bir poşet organik reishi mantarı bir bardak %100 nar suyu, bir çay kaşık zencefil tozu (tercihen 5-6 dilim zencefil kökü), yarım limon ve garnitür için nane yaprağı.

Ufak bir cam veya porselen demlikte reishi mantarını, zencefil ve nar suyunu ekleyerek düşük ısıda kaynamaya bırakın (45 dakika); kaynama işlemi bittikten sonra bir süre soğumaya bırakın ve elde edilen karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. İsteğe bağlı olarak elde edilen narlı reishi çayına yarım limon ve birkaç adet buz ilave edilerek soğuk olarak da içilebilir. Nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Keyifli içimler. Cam veya porselen bir demlikte 5 bardak (1litre) suda hazırlayacağımız reishi çayını bağışıklık sistemi kuvvetli kişilerin bir poşet, bağışıklık sistemi zayıf kişilerin iki poşet organik kırmızı reishi mantarı ilave ederek kısık ateşte (45 dakika) demlemeye bırakılır. Çayın demlenmesi sırasında 2-3gr kuru tarçın veya içimi esnasında bir miktar toz tarçın eklenebilir. Hazırlanan karışıma son olarak bir tatlı kaşığı bal ilave edilir. Keyifli içimler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp