Reishi Mantarı Çayının Zararları

Reishi Mantarı Çayının Zararları :

Mide rahatsızlığı problemi Reishi Mantarı kullanan kişiler arasında oluşan ortak bir yan etkidir. Reishi Mantarı uzmanlarına göre, mide açısından çok hassas kişilerde hafif sindirim sorunları oluşabilir. Bu rahatsızlıklar arasında, mide bulantısı, iştah kapanması ve seyrekte oluşsa istifra etmek gibi daha ciddi reaksiyonlar oluşabilir. Reishi Mantarını öneren uzmanlar, bu belirtilerin genellikle zaman içerisinde düzenli kullanım ile yan etkilerin kendiliğinden çözülmektedir. Ancak, eğer belirtiler oluşuyor veya geçmiyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Bilindiği üzere her besinin her gıdanın her bilimsel ilacın mutlaka değişik bünyeye sahip kişilerde değişik yan etkileri oluşmaktadır. Bu yan etkiler diğer yardımcı takviye besin ya da ilaçlarla telafi edilmektedir.

Kanı inceltişi etkisi olabilir. Ciddi şekilde antikoagülan tarzında ilaç alıyorsanız Reishi Mantarını doktora başvurmadan almanız tehlikeli olabilir. Sonuç olarak, antikoagülan alan ve Reishi mantarı kullanan kişi, özellikle kanser gibi bir hastalığınız var ise mutlaka doktorunuza bildirmeden ürünü kullanmayınız. Reishi Mantarı ve antikoagülan kullanımı, metabolizmada aşırı bir kan ya da iç organlarda zarar kaybına yol açabilir.

KırmızıReishi mantarının kaynatılması ile içindeki yararlı maddelerin suya geçmesi sağlanır ( ekstre -özüt çıkarma işlemi ) ve bu ekstre çay gibi içilebilir. Ancak yararlı maddelerin tamamından istifade edebilmek için aşağıdaki noktalara özen gösterilmelidir.

Kaynatma işlemi metal olmayan bir kapta yapılmalıdır. Etken maddelerin bir kısmı metal tarafından tutulduğu için çayın metal kapta hazırlanması durumunda mantarın yararlığı azalmaktadır. Bu nedenle kaynatma işlemi mutlaka cam, porselen veya emaye kapta yapılmalıdır.

Kaynama süresi önemlidir; kaynamaya başladıktan sonra en az 30 dakika kaynatılmalıdır. Bu süre yararlı maddelin suya geçebilmesi için gerekli süredir; daha az kaynatılması durumunda bu maddelerin bir kısmı mantarda kalır ve bunlardan yararlanılamaz.

Kaynama sonrasında mantarların çayın içinde bekletilmesinin veya süzülmesinin ek bir faydası olmadığı gibi zararı da yoktur.

Çayın hazırlanışında mantar miktarı belirleyicidir-günlük mantar miktarı 3 su bardağı su ile kaynatılır, kaynama sonunda 2 bardak kadar çay elde edilir. Kullanılan mantar miktarı farklı olsa da su miktarı değişmez, kullanılan mantar miktarına göre çayın yoğunluğu değişir: az mantar ile açık çay , fazla mantar ile daha yoğun bir çay elde edilir.

Tatlandırma ihtiyacı olursa rafine şeker yerine bal veya pekmez gibi doğal ürünler tercih edilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp