Propolis Faydaları

Propolis Faydaları

İşçi arıların özel ürettiği bir maddedir, mikropların üremesine engel olur. Bazıları balmumu ile propolisi karıştırır. İşçi arı balmumu ve propolisi üretir öyle yerleştirir ki, kovan mikrop, mantar, virüs tutmaz.
 
Vücudu mikroptan korur
 
Şu an üst teknoloji ürünü hazır gıdayı bile bu sürenin onda biri kadar saklayamayız. Propolis doğal antibiyotik vazifesi görür. Riskli günlerde alındığında vücudu korur. Propolisin piyasada bulunan doğal tabletlerini alabilirsiniz veya balı peteğiyle beraber yiyebilirsiniz. Doğadaki işçi arıların kendi ballarının mikrop tutmaması için yaptıkları bu madde, bilinçli kullanıldığında insanlara da çok katkı sağlar.

Cilt yaralarını iyileştirir, uçuk yaralarında ağrıyı hafifletir ve iyileşmeyi destekler.
Merhemi ve ağız gargarası diş eti enfeksiyonları ve boğaz ağrıları ile savaşır.
Herpes virüsüne karşı etkindir. Lezyonlara sürüldüğünde ağrıyı azaltır.
Barsaklardaki hücrelerde kanserli hücrelerin büyümesini engeller.
Anti-iltihapsal özelliği vardır. Ağrı, ateş ve iltihaplanmaya neden olabilen prostaglandinleri üretenenzimleri bloke eder.
Anti-viral özelliklidir. Virüslerin koruyucu protein tabakasından çıkarak vücudun diğer hücrelerine
yayılmasını sağlıyan bir enzimi inhibe ederek engellediği düşünülmektedir.
Bağışıklık sistemini destekler.

Yan Etkileri:

Öngörülen dozajlarda alındığında biinen her hangi bir yan etkisi yoktur.

Propolis Nasıl Kullanılır

Kullanim Şeklive saklama koŞullari:

Oda Sıcaklığında Muhafaza Ediniz.

Propolis oda sıcaklığında 18 ay boyunca besin değerini ve özelliklerini korur.

Kullanım Dozajları:!

Genel Kullanım amaçları için günlük doz olarak propolis ekstraktlarından 2 gram alınabilir. Salgınlar, hastalık ve enfeksiyonlarla mücadele dönemlerinde bu dozlar 2-3 misline kadar artırılabilir.

Çocuklar için ise 1-3 yaş arasında günlük doz 250 mg(Çay kaşığının 8'de 1'i)3-6 yaş arasında ise çay kaşığının dörtte biri (500 mg), 12 yaşına kadar günlük bir gram ve 12 yaşından büyüklerde ise yetişkin dozları kullanılabilir.

Kullanım Şekilleri..

Su içinde tüketim ve kullanım: Ağız sağlığı için ekstraktından yarım litre suya bir tatlı kaşığı konup çalkalayarak bu sıvı ile gargara yapılabilir. Yine aynı sıvıdan sabah akşam birer yudum alınabilir. Bu sıvı kahve ya da meyve suyu gibi içeceklere de katılarak tüketilebilir.

Propolis Nedir

Tıbbi kullanımı MÖ 350’lere, antik Yunan filozofu Aristo dönemine kadar uzanıyor. Yunanlılar o dönemde propolisi yara iyileşmesinde, Mısırlılar ise mumyalamada kullanmışlar.

Bal, antik zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanılmış en eski şifa verici besinlerden. Balın, mikrop öldürücü ve hücre yenileyici antioksidan ve antitümör etkileri bilimsel çalışmalarca kanıtlanmış durumda.

Propoliste şu ana kadar izole edilmiş 300’den fazla bileşik var. İçerik, toplandığı arı kovanlarının konuşlandığı coğrafyaya, iklime ve toplandığı zamana göre değişebilmekte. Propolisin saf olarak elde edilmesi her zaman mümkün olmaz, en yaygın elde ediliş şekli arı ürünleri, genellikle de arı kovanından “çalınıyor.” Rengi sarıdan kahverengiye kadar değişebilir. Arılar bu reçinemsi maddeyi ağaçlardan toplayarak kovanlarına getirirler ve peteklerinin ağzını kapatmak için kullanırlar, böylece peteğe zarar verecek diğer canlılar hatta cansızlar, peteğe giremez girme girişiminde bulunduğunda ise anında “mumyalanır”. Kovanda oluşan hasarları da propolisle onarır arılar. Basit bir mumsu madde değildir, oldukça aktif bileşenler içerir, çok kuvvetli mikrop öldürücüler ve antioksidanlar ile hem peteği korur, hem balı hem de bizi.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp