Papatya Yağı Nasıl Yapılır

Papatya Yağı Nasıl Yapılır, Çiçekler bir şişenin boğazına kadar gelecek biçimde doldurulur. Çiçeklerin üstüne çıkacak şekilde saf zeytinyağı eklenir ve iki hafta süresince güneşte bekletilir ve her gün çalkalanır. İki hafta sonunda süzülerek kullanıma hazır hale gelir. Buzdolabında saklanır.

Papatya Yağı, özellikle bebeklerin karın ağrılarında etkilidir. Bu yağdan ısıtılarak karma masaj ile uygulanır.”Haricen; cilde masaj şeklinde tatbik edilir. Dahilen; 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak gargara yapılır.Bir çay bardağı suya 4 damla damlatılark gargara yapılır.Papatya yağı Asteraceae familyasından Anthemis, Matricaria ve Tripleurospermum cinsinden bitki türlerinün papatya adı verilen bitkisinden üretilen yağdır.

Anthemis
Matricaria
Tripleurospermum

Papatya Yağı Faydaları:

Hassas ciltler için tavsiye edilir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır. Akne tedavisinde kullanılır. Problemli ciltlerde yaraları iyileştirici ve cildi besleyen özelliğe sahiptir. Saç dökülmesi ve saç bakımında faydalıdır. Yanıklarda (güneş yanıkları dahil) uygulanır. Bademcik ve diş iltihabında gargara yapılır.

Papatya Yağı Kullanılışı ve Dozu:

Bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak gargara yapılır. Ayrıca cilde masaj yapılarak kullanılır.

Papatya Yağı Uyarılar:

Direk olarak İçilmesi sakıncalıdır.Yukarıda yer alan açıklamalar bilgilendirme amaçlıdır.Kullanmadan Önce Mutlaka Doktorunuza Danışınız

Papatya Hakkında

Papatya Bitkisi ve Çiçeği: Yol kenarlarında ve boş arazilerde kendiliğinden yetişen hoş kokulu sarı-beyaz renkte çiçekler açan bir bitkidir.

Papatyanın Faydaları: İştahı açar. Sinirleri yatıştırıcı özelliğiyle, başta bel ve baş ağrısı olmak üzere, ağrıları dindirir. Diş ağrısına da faydalıdır. Vücuda rahatlık verir. Basur ağrılarını da azaltır. İdrar artırıcıdır. Ateş düşürücü ve mikrop öldürücüdür. Mikrop öldürücü etkisi nedeniyle dişeti, ağız, boğaz ve bademcik iltihaplarında gargara olarak faydalıdır. Ayrıca, yaralarda ve basurda pansuman olarak kullanılırsa hem mikropları öldürür hem de yaranın iyileşmesini hızlandırır.

Papatya bağırsak gazlarını da söker. Spazmı giderici ve gaz söktürücü etkileri ile özellikle gastrit ve ülserde faydalı olan papatya hem ülsere karşı koruyucu hem de iyileşmeyi hızlandırıcı etki gösterir. Papatya çayı adet düzensizliğine de iyi gelir.

Papatya Kullanımı: Papatyadan papatya çayı, papatya yağı ve boya elde edilir. Papatya çayı tahriş olmuş ciltleri temizlemek ve ferahlatmak için faydalıdır. Bu çayla göze pansuman yapılırsa gözdeki şişlikleri giderir. Papatya suyu banyo suyuna katılırsa cildi tazeler ve saçlara parlaklık verir. Papatya suyunun saç bakımı için kullanımı da yaygındır. Ayrıca, papatya suyu ile banyo yapmak hastaların iyileşmesini de hızlandırır.

Papatya yağı ağrı tedavisi için kullanılır. Özellikle çocuk ve bebeklerdeki karın ağrısında papatya yağı ısıtılıp karna masaj yapılırsa faydası görülür.Papatya kaynatılıp buharı teneffüs edilirse nezle ve sinüzite iyi gelir. Papatya çayının faydaları arasında bağırsak gazlarını azalması da sayılabilir. Bunun için süt ile birlikte içilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp