Papatya Çayı Nasıl Yapılır


Papatya Çayı Nasıl Yapılır, Papatya çayının hazırlanması çok basittir. Yarım çorba kaşığı ve bir tatlı kaşığı papatya çiçeğini bir su bardağı kaynak suyun içine atarak 5-10 dakika kadar demlemeye bırakınız.

Papatyanın faydaları

Depresyona papatya çayı

Son derece şifalı bir bitki olan papatyanın ruhsal problemlerimize de deva olduğunu biliyor musunuz? Evet, papatya; sinir rahatsızlığı olan ve depresif davranışlar sergileyen kişilerin leblebi gibi tükettiği “Prozac” adlı ilaç için çok önemli bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Çünkü papatyanın en önemli özelliklerinden biri sinirleri yatıştırmasıdır. Yani sinirli olduğunuz sırada içeceğiniz bir fincan papatya çayı sizi hemen sakinleştirecektir.Papatyanın diğer faydalarına gelince: Ateşi düşürür. Ağrıları keser. Spazm çözer. Terletir. Sinirleri yatıştırır.

Bağırsak gazlarını giderir. Vücuda rahatlık verir. Boğaz bademcik ve diş etlerinin iltihaplarını giderir. Bel ve baş ağrılarını geçirir. Saçları sarartmak için de kullanılır.Papatya yağı da spazm giderir. Ağrıları dindirir. Mikropları öldürür. Sinirleri yatıştırır.

Papatya çayı nasıl hazırlanır?

Papatya çayının hazırlanması son derece kolaydır: Yarım çorba kaşığı ve bir tatlı kaşığı papatya çiçeğini bir su bardağı kaynak suyun içine atarak 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Daha sonra süzerek için.

Sakın hafife almayın

Bazı insanlar, hiç sebep yokken zaman zaman kendilerini çok üzgün ve mutsuz hissederler. Üzüntü de mutluluk ve sevinç gibi son derece insani duygulardan biridir. Ancak üzüntülü durumun, hiç sebep yokken ortaya çıkması ve uzaması bir ruh sağlığı problemidir ve tıp literatüründeki adı “DEPRESYON”dur. Duygularımızı, düşüncelerimizi ve davranışlarımızı olumsuz yönde etkiler. Tedavi edilmediği takdirde aylar, yıllar, bazen de ömür boyu sürebilir.

Depresyona yakalanmak sizin tercihiniz değildir ancak tedavi olup olmamak sizin elinizdedir. Depresyona girenlerin büyük kısmı, hastalığın doğası gereği genelde kendiliğinden yardım istemezler. Sıklıkla enerji, ilgi ve istek azlığından yakınırlar. Bu sebeple depresyona giren hastaların; aileleri, arkadaşları veya hekimleri tarafından psikiyatriste yönlendirilmeleri gerekir. İntihar düşüncesi varsa acilen psikiyatriste başvurmak gerekir.

Yakalanma riski

Ömür boyu depresyon geçirme riski yüzde15 dolayındadır. Kadınlarda bu oran yüzde 25‘e kadar çıkmaktadır. Hemen hemen tüm toplumlarda depresyon kadınlarda iki kat daha fazladır. Sürekli bedensel hastalığı olanlarda da depresyon daha fazla görülür. Örneğin kısırlık tedavisi gören kadınlarda normal kadınlara göre iki üç kat fazla depresyon görülmektedir.Hastaların yüzde 50‘si 20-50 yaş arasındadır. Bununla birlikte çocuklarda ve yaşlılarda da depresyon görülür.

Yorumlar

  • Bey*** * Kay*
    7 yıl önce
    papatya çayının sağlımımıza olumsuz etkileri nelerdir?? papatya çayı hamile kadınlar için zararlımıdır??
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Hamile ve emziren bayanlara bir öneride bulunamyoruz. İyi günler

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp