Melisa Suyu Faydaları

Melisa Suyu Faydaları :

Melissa Suyunun Faydaları
Damar açıcı özelliği vardır.
Terletici etkileri mevcuttur.
Kalp kuvvetlendirici, hazım kolaylaştırıcı ve mide bağırsak gazlarını gidericidir.
Ayrıca sinirsel kökenli çarpıntılarda iyi gelir, depresyon, sıkıntı ve streslerde rahatlatıcı etki eder.
Psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklanan sıkıntıları uzaklaştırır. Sinir teskin edici, kalp rahatsızlıklarında, baş ağrısı, uykusuzluk, kan temizleyici, bitkinlik, yorgunluk, iştahsızlık, mide problemlerinde, bulantı ve kusmayı önleyici nefes darlığı astım rahatsızlıklarında kullanılır.
Melissa Suyu Nasıl Kullanılır?
1/4 Melissa suyu ile doldurulmuş çay bardağını su ile tamamlayıp içiniz. Günde 3 çay bardağı içilir. 1 çay bardağı melisa suyu sert bulunduğu takdirde meyve suyu ile karıştırılarak ayrıca problemli cilt tiplerinde tonik şeklinde kullanılabilir. Yemeklerden sonra 1 kahve fincanı içilir.
Melisa Bitkisi hakkında bilgi
Melisa yaprakları ve tomurcukları madensel tuzlar içerirler. Bir tas kaynamış suya, bir avuç melisa konur, 10 dakika kadar yüz buhara tutulur, buhardan sonra melisa ile yapılmış yüz toniği ile yüz yıkanır. Tonik için bir su bardağı kaynar suya, bir çorba kaşığı melisa konur üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika tutulur, ateşten alınır, 20 dakika demlenir sonra süzülür. Tonik hazırlanmıştır. Bu bakımı yapmadan önce yüz iyi cins zeytinyağı veya defne sabunu ile köpürtülüp yüze masaj yapılarak yıkanır. Bu formül her türlü cilt için uygun ve etkilidir. İnce kırışıklıkları giderir yaşlanmayı önler. * Safrakesesi kaynaklı mide rahatsızlıklarında 1 çay kaşığı Oğulotu, papatya ,nane aynı oranda karıştırılır. 1 bardak kaynar suya atılır. 5 dakika kaynatılıp demlendirilir. Yemeklerden önce 1 fincan içilir. Günde 2 kere * Uykusuzluk için: 10 gr. Oğulotu(melisa), Fesleğen, Şerbetçi otu, civanperçemi, Nane, Kedi otu, Rezene, Ayva yaprağı, Ihlamur Bitkileri karıştırılır. 2 Bardak suyu kaynatın. Yaptığınız karışımdan 1 tatlı kaşığı atın 2-3 dakika kaynatın 5 dakika demleyin. Günde sabah, akşam 1 çay fincanı sabah akşam için. (Taze yapılan çaylar tercih ediliyor hekimlerimiz tarafından) İsterseniz bitkilerin hepsinin karışımını 3 litre kaynayan suya atın. 2-3 bardak kalıncaya kadar kaynatın. Soğuduktan sonra süzülerek temiz bir şişeye koyun. Bir çay bardağı suya, sabah-akşam yemeklerden 1 saat önce 20'şer damla damlatın için. Vücudun normal uyku düzenine kavuşmasına yardımcı olur. * Nefes Darlığı: 20 gr. Oğulotu (melisa), Hatmi, Anason, Civanperçemi, Karabaş otu, Rezene, Andiz kökü, Papatya, Ihlamur karıştırılır. Kullanılacağı zaman 1 su bardağı kaynayan suya 1 tatlı kaşığı atılır. 2-3 dakika kaynatılır. 5 dakika dinlendirilir. Sabah, akşam 1 çay bardağı içilir. (Taze olarak yapılması önerilir.) İstenirse bitkiler 24 su bardağı su ile beş dakika kaynatılıp 10-15 dakika demlenmeye bırakılır. Süzüldükten sonra buzdolabına konulur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp