Kırmızı Yağ Biberinin Faydaları

Kırmızı Yağ Biberinin Faydaları :

Kırmızı Biber

Vücudu ısıtıcı bir bitkinin gerektiği her karışımda yerini alan kırmızıbiber, vücutta şifalı bitkilerin yayılmasını arttırıp, diğer şifalı bitkilerin de görevlerini yapmasına yardımcı olur. 
 
Ayrıca, hem baş ağrısı hem de eklem iltihabı için kullanımlarının yanı sıra, sindirim kolaylaştırıcı ve iltihap önleyici etkileri için kullanılabilir.Oldukça şiddetli olan, haftalarca her gece aynı zamanlarda meydana gelen küme baş ağrısı (intihara neden olan baş ağrısı), özellikle kırmızıbiberin tedavi edeceği bir hastalık olabilir. Kırmızıbiberi dolaşımı hızlandıran ve vücudun ısınmasına yardımcı olan bir etmen olarak görebiliriz.

Vitamin deposu kırmızı biber

Yemeklere acılık ve lezzet vermesi için kullanılan kırmızı biber, besin kaynağı olmasının yanı sıra antibakteriyel etkisiyle de hastalıkların önlenmesinde etkili

A vitamini açısından oldukça zengin, posa içeriği yüksek bir besin olan kırmızı biber, C vitamini açısından da toplumda bilinenin aksine, limondakinden daha çok C vitamini içermektedir. Özellikle taze kırmızı biber, C vitamini açısından limondan yaklaşık yedi kat daha zengin bir üründür.

Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendirmektedir.

Beslenmede çok büyük öneme sahip kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve gut hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelir. Kanser riskini azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır. Terlemeyi artırır, serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar.

Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir. Bu bölgenin kırmızı biberleri acı tiplerdir. Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik''''te üretilmektedir. Bu biberler ise genellikle tatlıdır.

Yemeklere acılık ve lezzet vermesi için kullanılan kırmızı biber, gerçek anlamda besin kaynağıdır. Turunçgillere göre daha çok C vitamini içeren kırmızı biberin içerdiği besin öğeleri şu şekildedir: 100 gram toz kırmızı biber; 318 kalori, 12 gram protein, 17,5 gram yağ, 25 gram posa, 148 miligram kalsiyum, 293 miligram fosfor, 2014 miligram potasyum, 4160 IU vitamin A, 0,33 miligram vitamin B, 0,9 miligram vitamin B2, 9 miligram niasin ve 76 miligram vitamin C içerir. Bu öğelerin bir bölümü, taze kırmızı biberde daha yüksek oranda bulunur.

Yemeklere Acı Katmak Sağlığa Zararlı mıdır?

Acı Yemenin Etkileri Acı biber merhemi derideki ağrı ve ısı reseptörlerin uyarmakta ve böylece burada kan dolaşımı artarak rahatsızlık veren maddeler o bölgeden taşınır ve ağrılar azalarak zamanla rahatsızlık yok olur.

Acı Yemek Mideye Zaralı mıdır? Prof. Dr. Mustafa Taşkın, Mide ağrısına karşı alınması gereken önlemleri anlatırken bu soruya şöyle cevap vermiş; ”Acının ülser üzerinde büyük bir etkisi yok. Soğan sarımsağın yanında acının lafı bile olmaz. Örneğin acı biber çiğ yenirse, sindirimi zor olduğundan ağrı yapabilir. Ama yemeğin içersinde yoğrulmuş bir acı zarar vermez.”

Çok acı, baharatlı yemenin mideye zararı var mı? Marmara Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kalaycı bu soruya şöyle yanıt vermiş: ”Baharatlar sağlıklı birine zarar vermez. Ancak reflü hastalarının baharatlardan uzak durması gerekebilir. Bir de şu noktayı vurgulamak istiyorum: Bir gıdanın bir insanı rahatsız etmesi, ille de bir mide hastalığının olduğu anlamına gelmiyor. Bazı gıdalar, bazı insanları rahatsız eder. Bu durumda da yiyeceği yememek lazım. Bunu doktor değil, o kişi bilir.”

Acı Yemek İnsanı Asabi Yapıyor Yediğiniz yemekler sadece sağlığınızı değil, kişiliğinizi de etkiliyor. İtalyan bilim adamlarına göre; acı yemek insanı sinirli yapıyor. 5 yıl boyunca 1200 kişiyi inceleyen uzmanlar, bu deneklerin bir kısmına her gün acılı besinler verdi. Sonuçta, bu kişilerin zamanla acı yemeyen kişilerden daha sinirli bir yapıda olduğu ortaya çıktı. Acılı besinler, sinirliliğe neden olan noradrenalin hormonlarının salgılanmasını hızlandırıyor. Acılı gıdalarla beslenen kişilerde, çabuk sinirlenme ve öfkesine hakim olamama gibi durumlar daha sık görülüyor. Uzmanlar, acı yemekten vazgeçmeyen Latin Amerikalı ile Akdenizliler’in ‘çabuk sinirlenme’ özelliklerini bu duruma bağlıyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp