Kırmızı Biber Çiçeği

Kırmızı Biber Çiçeği :

Ülkemizde her bölgesinde, İç Anadolu, Marmara, Ege ve akdeniz bölgelerinde özellikle Güney Anadolu bölgesinde bahçe ve tarlalarda yetiştirilir. Acı ve tatlı çeşitleri vardır. kırmızı ve yeşil renklerde çiçek açar. Meyvesinin sivri ve top etlisi bulunur. Parlak renktedir. Arnavut biberi die adlandırılan cinsi iki çeşittir. Birincisi kiçik sivri. İkincisi ise top ceviz büyüklüğündedir. Meyvesinin içi damarla ve çekirdeklidir. Yıllık olarak yetişen bir bitkidir.
Kullanılan Kısmı:
Yaprakları, çiçekler, meyvesi
Etkisi:
Hazmı kolaylaştırmaya, mide ve bağırsak tembelliğine, iştah açmaya, kusmayı önlemeye, mide ve bağırsak gazlarına faydalıdır, terletici özelliği vardır, soğuk algınlığına, grip, nezle ve anjine, öksürük ve göğüs ağrılarına, cinsel isteği artırmaya, vücuda dinçlik ve kuvvet vermeye, romatizmaya, siyatik ve mafsal ağrılarına, adale ağrılarına ve kanı temizlemeye iyi gelir. Doğal antibiyotiktir. C vitamini yönünden çok zengindir. Basura faydalıdır.
Kullanılışı:
Yemeklere lezzet ve tat vermek için kullanılır. Çiğ olarak salata ve sebzesi yenir. Tozu alkole karıştırılarak harici kullanılır. Yaprağı ve çiçeği kaynatılarak suyu içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp