Fesleğen Yağının Saça Faydaları

Fesleğen Yağının Saça Faydaları :

Fesleğen Yağı

Ürün Açıklaması
Gastrit Tedavisi - Sivrisinek Kovucu - Gaz Söktürücü - Yemekler ve Salatalarda

Fesleğen Yağının Faydaları
- Antimikrobiyal, antiviral ve güçlü antifungal olarak (2, 3, 4)
- Sineklere karşı kovucu olarak (5, 6) - İştah açıcı
- Sindirim kolaylaştırıcı
Bunun yanısıra halk arasında fesleğen yağı yatıştırıcı, gaz söktürücü, mideyi rahatlatıcı, sindirimi uyarıcıdır. Fesleğen öncelikle sindirim sistemini ve sinir sistemini olumlu etkiler; şişkinlik, mide krampı, kolikler ve sindirim problemleri kullanım alanıdır. Mide bulantısını yatıştırır ve bağırsak parazitlerini öldürebilir. Yatıştırıcı etkisi sayesinde, sinirlilik, depresyon, gerginlik ve uykusuzluk durumlarında yardımcı olur. İster bilimsel açıklamalara bakın, ister halk dilinde söylenenlere, ister salatınıza isterseniz makarna sosunuza karıştırın fesleğenin kendine özgü kokusu ve özellikleri ile tanışın.

Ana bileşenleri
1,8-cineole, linalool, methyl chavicol, (E)-ß-ocimene, trans-ß-bergamotene, germacrene D, eugenol, T-cadinol.

Nasıl Kullanılır
Fesleğen yağı günde 2 defa, 2 damla ağızdan alınabildiği gibi, günde 2,5 gram fesleğen kapsülleri şeklinde de alınabilir.

Yan Etkiler ve Önlemler:
- Çok yüksek dozlarda ve uzun periyotlarda kullanılmasının sakıncaları vardır.
- İçeriğindeki bazı bileşenlerden dolayı yüksek dozlarda tüketilmesi tavsiye edilmez.
- Hamileler, emziren kadınlar, bebekler, küçük çocuklar ve ciddi böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları olan kişiler fesleğen yağını kullanmamalıdır.(10,11)

Bir ortam değiştirici
Kavurucu geçen yaz gününün sıkıntısını akşamının göreli serinliğinde balkonda çayınızı içerek ya da şarabınızı yudumlayarak çıkarmak istiyorsunuz. Ama ne mümkün, sivrisinek orduları dört koldan hücumda, Sivrisinek öldürücüleri, sineklerle birlikte, keyfinizi de kaçırıyor. Masanızın üzerine koyacağınız koku lambasına damlatacağınız 4-5 damla fesleğen yağının sivrisinekleri uzaklaştırıp fesleğen kokuları ile keyfinizi getireceğini biliyor musunuz?

Uyarılar
Uçucu yağlardan yararlanma düzeyi kullanım biçimine bağlı olarak değişebilir. Yarar düzeyini artırmak için abartılı kullanım, yarardan çok zarar da verebilir. Bu nedenle uçucu yağların kullanımında belli ilkelere uymak gerekmektedir.

- Uçucu yağlardan yararlanma düzeyi kullanım biçimine bağlı olarak değişebilir.
- Yarar düzeyini artırmak için abartılı kullanım, yarardan çok zarar da verebilir.Bu nedenle uçucu yağların kullanımında belli ilkelere uymak gerekmektedir.
- Kramp ve nefes alma güçlüklerine neden olabildiğinden bebek ve küçük çocuklara koklatılmamalıdır.
- Uçucu yağlar ilaç değildir. Doktorunuzun reçete ile yazdığı ilaçların yerine geçmez. Sağlık sorunlarınız için öncelikle bir sağlık uzmanına, hekime, eczacıya danışınız. - Tabia Uçucu Yağları katkısız ve saf olarak elde edilmektedir. Bu nedenle geniş alanlarda deriye uygulanırken doğrudan kullanılmamalı taşıyıcı yağlarla mutlaka seyreltilmelidir.
- Uçucu yağlar etiketsiz şişelere bölünerek kullanılmamalı, küçük çocukların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edilmelidir.
- Uçucu yağlar uygulama sırasında gözle temas ettirilmemeli, hepatit, epilepsi, kanser, parkinson, alerji gibi ciddi rahatsızlıkları olanlar önceden mutlaka doktorlarına danışmalıdır.
- Dahili kullanımda uçucu yağ bir tatlı kaşığına 3-4 damla veya bir bardak meyve suyuna 7-8 damla, ya da çay şekerine 3-4 damla damlatılarak alınabilir. (Çocuklarda yarısı)
- Uçucu yağın kompres yapılarak kullanılması halinde mendil ya da peçeteye birkaç damla damlatılmalı ve gerekli bölgeye bastırılmalıdır.
- Tabia Mis Uçucu Yağları özellikle aromaterapi amaçlı olarak kullanılırken taşıyıcı olarak da kullanılabilen Tabia Terra grubu yağlar ile her 10 ml için 5 damla damlatılıp karıştırılarak seyreltilmeli, sonra yeterli miktar yağ, dairesel kaydırma ve bastırma hareketleri ile uygulanmalıdır.
- Tabia Uçucu Yağlarının salon veya odalarda ortam değiştirici olarak kullanımında koku lambaları üzerine 3-4 damla damlatmak ve lambanın ısıtmasına bırakmak yeterlidir. Birkaç dakika içerisinde ortam, kullanılan uçucu yağın türüne göre; Sakinleştirici, dinlendirici, rahat nefes alınmasına yardım eden, sivrisineklerin ve haşerelerin uğramadığı, kışın soğuk algınlığından koruyucu ve tedavi edici bir niteliğe kavuşur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp