Farlutal

Farlutal,Gerekli Bilgilerin Bulunduğu Bir Makale Hazırladık Herkese Tavsiye Ederiz. Cilt Sorunu Yaşayanlar İçin Hazırlanmıştır.farlutal kullanımı ilaç kullanım şekli kullandıktan kaç gün sonra adet olunur.Herkeze günaydınnnn.

Bende uzun zamandır çocuk isteyenlerdenim. Doktora gitmekten çok çekiniyordum ama adetim 15 gün gecikince ayın 13 de cesaretimi toplayıp gittim. Doktorum çok yardımcı oldu onun sayesinde aştım korkularımı.

Muayene sonrası bende polikistik over olduğunu söyledi. İlk önce adetimi düzene sokmak için farlutal verdi ilacı kullandım bitti. Bugün 5. gün ama hala adet olmadım bu normalmi?Polikistik over hakkında bilgisi olan Farlutal kullanalar varsa yardımlarını bekliyorum.

HPiyasa Şekilleri:

250 mg: 30 tablet, 5 mg: 12 tablet içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:

5 mg'lık tabletin ortalama günlük dozu yaklaşık 5-10 mg'dır. Düzensiz menstrüasyonlarla ilgili jinekolojik rahatsızlıklarda menstrüasyonun ikinci yarısında 8-10 gün uygulanır. Şiddetli metrorajide dozaj artırılarak günde 15-25 mg'a kadar çıkılabilir. 250 mg'lık tablet günde 100-1000 mg'lık dozlarla; 2-3 günde bir uygulanır.

Endikasyonları:

Operasyon yapılamayan, nüksetmiş ve metastatize olmuş endometriyum ve renal karsinomların yardımcı tedavisinde palyatif olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Trombofilebitte tromboembolik bozukluklarda, ileri derecede karaciğer fonksiyon bozukluğunda, düşüklerde, medroksiprogesterona karşı duyarlılığı olanlarda, kemik metastazı olan hastalarda hiperkalsemi görüldüğünde, meme karsinomunda, nedeni saptanmamış vajinal kanamalarda kontrendikedir. Hamilelikte ve düşük tehdidinde kesinlikle kullanılmaz. Emzirenlere verilmemelidir.

Uyarılar:

Gebelikte kullanılması önerilmez; zira bebeklerde görülen konjenital kalp kusurlarının gebeliğin ilk aylarında progestinlerin verilmesiyle ilgili ilgili olabileceğini gösteren bildiriler mevcuttur. Trombolik rahatsızlıklar (trombofilebit, serebrovasküler bozukluklar, pulmoner embolizm, retinal trombozis), ani ve kısmi veya tam görme kaybı, diplopi, migren, papilla ödemi veya retinada damar lezyonu oluştuğunda veya şüphe edildiğinde tedavi hemen durdurulmalıdır.

Progestinler sıvı retansiyonuna yol açtığından epilepsi, migren, astma, kardiyak ve renal fonksiyon bozukluğu varlığında dikkatle davranılmalıdır. Teşhis edilmemiş vajinal kanamalarda yeterli teşhis tedbirleri alınmalıdır. Uygun veriler varsa hastaya progestin tedavisi önerilir. Progestin tedavisi klimakteryumun başlangıcını maskeleyebilirse de, hastanın yaşı kesin bir sınırlayıcı faktör oluşturmaz. Şeker hastaları ve ruhi depresyon geçirmiş hastalar dikkatle izlenmelidir.

Tekrarlayan enjeksiyonlar 18 ay ya da daha uzun süre amenore ve infertiliteye yol açabilmektedir. Karaciğer fonksiyonlarında bir bozukluk görüldüğünde hemen önlem alınmalıdır. Emzirenlerde kullanılmamalı, bromokriptin ile birlikte verilmemelidir.epinize şimdiden çok teşekkür ederim..

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp