Çörek Otu Tableti

Çörek Otu Tableti :

Çörek otu, Vatanı Türkiye olup buradan önce orta doğu ve kuzey Afrika ülkelerinde sonrada dünyanın hemen her yöresine yayılmıştır. Çörek otu 2000 seneden daha uzun bir zamandır Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinde tedavi amaçlı kullanılmaktadır.Yağ asitleri bakımından oldukça zengin olan çörek otu 35 sabit yağ 0,5 uçucu yağ içermektedir. 8-10‘nu Omega-6-yağ asidi, 8-12 oleik asit, 4-6 palmitin asit ve az miktarda da palmitinol asit, myristin asit, stearin asit, ve gama-linolen asittir. Eter yağ(uçucu) türevleri ; nigellon semohiprepinon (veya kısaca nigellon),p-cymen, alfa-pinen, beta-pinen, sabinen, limonen, 1,8-cineol, alfa-terpinen, artemisiaketon, sabinenhidrat, linalool, borneol, karvon, thymol, karvakrol, beta- thujon, bornylasetat ve thymohydrochinon. Vitaminlerden; beta-karotin (provitamin A), biotin (vitamin H), folasidi, B1, B2, B6, ve C. Minerallerden; magnesiyum, selen, çinko içerir. İçeriğindeki en önemli bileşimler ise thymol türevleridir. Bu aktif maddeler bağışıklık sistemi üzerindeki yardımcı T-hücrelerin sayısında ve aktivesinde belli bir oranda artış sağlamaya yardımcı olur.

Tarçın, Defnegiller familyasındandır. Anayurdu Güney ve Güneydoğu Asya‘dır, iklimin uygun olmayışı nedeniyle tarçın ülkemizde yetişmez. Tropikal bölgelerin bitkisi ve birçok türü olan hoş kokulu ağaç ya da ağaççıklardır. Bu türlerden önemli olan ikisi Seylan tarçını (C. zeylanicum) ile Çin tarçını (C. cassia)‘dır.Seylan tarçını Sri Lanka, Hindistan ve Myanmar‘da yetiştirilir. Kışın yapraklarını dökmeyen alçak boylu ağaçtır. Bu ağacın körpe dalları kesilir. Kabukları soyulur, mantar tabakaları çıkarılır, tabakalar birbirinin içine konulup sarılarak kurutulur. Daha sonra ezilip baharat olarak Seylan tarçını adıyla satılır. Açık kahverengi ve tatlımsı tadı hoş olan bu tarçın türü makbuldür. Tarçının da başlıca bileşeni, uçucu bir yağ olan sinnamik aldehit‘tir.

Zencefil, Zencefilgiller familyasının örnek bitkisidir. Anayurdunun Güneydoğu Asya olduğu sanılmakta, günümüzde Hindistan ve Malezya ile diğer bazı tropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Ülkemizin iklimi uygun olmadığından Türkiyede zencefil yetişmez. Yararları Çin ve Hindistanda çok eski çağlardan beri bilinen bitki, Avrupaya tüccarlar tarafından getirilip tanıtılmıştır. Zencefil zingiberon, zingiberol, fellandron, borneol, sineol sitrali içeren uçucu yağ ile nişasta, yapışkan bitki sıvısı ve reçine yönünden zengindir. Taze kökleri sökülüp dilimlenerek bazı Uzakdoğu yemeklerine katılır. Kurutulup öğütülerek toz haline getirilmiş kökleri ekmek, tatlı ve pasta yapımında kullanılır. Ayrıca zencefil tozu, baharat olarak tüketilir.Zencefilin B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez ve lif açısından yüksek besin değerlerine sahiptir

Kullanım Önerisi:
• Yetişkinler için günde 2 kapsül, yemeklerden sonra alınması tavsiye edilir. • Doz aşımında alerjik reaksiyonlar oluşabilir. Beklenmeyen bir etki göründüğünde tıbbi yardım alınız. • Serin ve rutubetsiz ortamlarda muhafaza ediniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp