Çörek Otu Çiçeği

Çörek Otu Çiçeği

Çörek Otu Çiçeği


Çörek Otu Çiçeği. Açık Mâvi Renkli Çiçekler Açan Ve 20-40 Cm Boyunda Senelik, Otsu Bir Bitki Olan Çörek Otu Yol Kenarları Ve Özellikle Ekin Tarlaları İçinde Bulunur.

Çörek Otu Çiçeği

Düğün çiçeğigiller ya da Ranunculaceae ailesinden olan çörek otu, yaklaşık olarak 20 kadar tür içeren tek yıllık otsu formda bir bitkidir. En bilinen türleri ise Mısır, Şam ve Kır çörek otlarıdır. Kır çörek otunun zehirli olduğu unutulmamalıdır ve kullanılmamalıdır. Çörek otunun çiçeklerinin ortasında oluşan kapsüllerin içinde yaklaşık 2-3 mm kadar siyah tohumlar yer alır. Bu yönü ile çörek otunu haşhaş bitkisine benzetebiliriz. Çörek otu kumlu ve sıkışık olmayan toprakları tercih eder. Yurdumuzda hemen hemen her yerde yetişebilmekte, buğday tarlalarında hatta yol kenarlarında dahi kendi kendine bitmektedir. Bitki türüne göre 20 cm. 80 cm. kadar boylanabilmektedir. Çörek otunun gövdesi dik ve kısa tüylüdür. Çörek otunun çiçekleri açık mavi renkli ve tek tek dizilmiştir.

Çörekotu bitkisi, dünyanın birçok yerinde yetişen ve destekleyici tedavi olarak bolca kullanılan bir bitkidir. Meyveleri çok tohumlu olup, tohumları siyah renkli ve oval bir şekildedir. Ölüm hariç her derde deva olarak bilinen çörekotu %21 protein, %38 karbonhidrat ve %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. Ayrıca içerisinde palmitik asit, Omega-3, Omega-6, kalsiyum, sodyum, potasyum, fosfor, A,B,C ve B2 vitaminleri bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan nigellon ve thymoquinon gibi etken maddelerinin olması çörekotunun dengeleyici bir bitki olduğunu göstermektedir.

Çok çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan çörekotunun zayıflama üzerinde de önemli bir etkisi bulunmaktadır. Hiçbir yan etkisi bulunmayan çörekotunu herkes tüketebilir. İdeal kiloyu korumak ve zayıflamak isteyenler çörekotunu bol bol tüketebilirsiniz. Günde üç defa yemeklerden yarım saat önce yani aç karnına 1 tatlı kaşığı yiyerek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp