Çoban Çantası Çayının Faydaları

Çoban Çantası Çayının Faydaları :

Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi iç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalı olan Çoban Çantası yaralardaki, burun, mide, bağırsaklardaki kanamaları durdurmaya yardımcı olmasının yanında aşırı gelen adet kanamalarını da azaltıcı etkiye sahiptir. Basur kanamalarında da oturma banyosu iyi gelir. Varis, karaciğer ve damar şişliklerinde oldukça faydalıdır. İdrar arttırıcıdır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Yüksek ve düşük tansiyon şikayetlerinde faydalıdır. Kas gevşekliğine karşı etkilidir.

Çoban Çantası Nasıl Kullanılır
Bitkinin kökleri dışındaki kısmı, çiçekleri ile birlikte toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatmak suretiyle çayı hazırlanarak kullanılabileceği gibi çiğ olarak ya da pişirilerek de tüketilebilir. Tıbbi amaçla daha çok çay olarak tüketilir.

Kullanım Şekli ve Dozu
1 litre sıcak suya 20 gram çobançantası konur. 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 2 veya 4 fincan içilir. Burun, mide, bagirsak, ve düzensiz döl yatagi (rahim) kanamalarinda kanamalari durdurmada faydalidir. Adet kanamalariasiri olanlar ay döneminden 8 - 10 gün öncesinden baslayarak çayini içmelidirler. Döl yatagi kanamalarinda kanama problemi bitince çay içimine son verilmelidir. Ayrica ergenlikteki adet kanamalarinin düzenlenmesinde de faydasi vardir. Atkuyrugu ile birlikte böbrek kanamalarinda da önerilir. Kan dolasiminidüzenleme etkisi olan, hem tansiyonudüsürebilen hem de yükselterek normallestirenender bitkilerden biridir. Yüzeysel kas yapisi hastaliklarinin ve iç organ kaslari gevsekliginin tedavisinde, kas fitiklarinda, kas erimelerinde çok önemli bir yardimcidir. Rahatsizlik veren bölgeler tentürü ile ovalanir ve arslan pençesi ile karistirilmis çayi içilir. Peklik verici özelligi vardir. Ishali kesmede yararli olur.

Yan Etkileri
Bilinen bir yan etkisi yoktur. Hamilelik süresinde kullanilmamalidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp