Bitkisel Prostat İlaçları

Bitkisel Prostat İlaçları,Prostat Ameliyatı Olacaklar İçin Belki Gerek Duymayacaklar.Gerekli Bilgiler Aşağıdaki Makalede Yer Almaktadır.

Bitkisel Prostat İlaçları

Prostat tedavisinde kullanılan bitkiler arasında en yaygın tercih edileni, kuşkusuz atkuyruğu otudur. İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki gibi bitkilerin şifaları üzerine yaptıkları çalışmalar ile günümüzde tüm dünya çapında tanınan bilim adamları, atkuyruğu bitkisinin sahip olduğu etken kimyasalların prostat bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanabileceğini ortaya çıkartmıştır. Günümüzde prostat tedavisinde kullanılan bitkiler tartışma konusu olmaktan çıkarak, çoğu hekimin dahi hastalarına prostatit bitkisel tedavi yöntemlerinin destek amaçlı önermesine neden olmuştur.
Prostat bitki özlerindeki etken maddeler ile büyük ölçüde iyileştirilebilmektedir ancak bu aşamada kişinin vücut yapısı, hastalığın oluşturduğu etki ve prostat hastalığının ilerlemesi de oldukça önemlidir. Prostat hastalığına müdahalede geç kalındığı için böbreklerin iltihaplanması gibi ciddi durumlarda, prostat tedavisinde kullanılan bitkiler ile tedavi olmak yerine acilen uzman bir hekime başvurmak gerekmektedir.
Prostat tedavisinde kullanılan bitkiler arasında atkuyruğu otunun haricinde sinameki de sayılabilir. Anadolu‘da oldukça uzun zamandır bilinen ancak sadece kabızlık sorunlarının iyileştirilmesinde kullanılan sinamekinin, yapılan araştırmalar sonucu prostat hastalıklarında da büyük oranda iyileştirme etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Atkuyruğu otu gibi sıcak suda demlenerek bitki çayı şeklinde içilen sinameki, içerisindeki doğal kimyasallar ile prostat bezi büyümesinde dolayı gelişen hastalıkların hem önlenmesinde hem de tedavi edilmesinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir.
Prostat tedavisinde kullanılan bitkiler arasında dereotu ve maydanozun da büyük önemi vardır. Ahmet Maranki yaptığı araştırmalar ile dereotunun her gün aç karnına bir tutam yenmesi durumunda, prostat büyümesinden kaynaklanan sağlık sorunlarının iyileşmesinin hızlandığını saptamıştır. Bu nedenle özellikle 40′lı yaşların sonlarındaki erkeklerin dereotu ve maydanozu düzenli bir şekilde tüketmesi çok önemlidir. Mümkün olduğunca salatalarda birkaç tutam dahi olsa dereotu ve maydanoz kullanmak, ilerleyen yıllarda karşılaşılma ihtimali olan prostat hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağlayacaktır.
Bunların haricinde prostat tedavisinde kullanılan bitkiler arasında; adaçayı, yeşil çay, anason, zerdeçal, keten tohumu, meyankökü, biberiyenin de büyük bir önemi vardır. Bu bitkilerinden elde edilen bitkisel çaylar, düzenli bir şekilde her gün 1-2 fincan dahi içilse büyük bir yarar sağlayacaktır. Kuşkusuz bitkisel yöntemlere başvuramadan önce uzman bir hekime danışmak gerekmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp