Ardıç Sirkesinin Faydaları

Ardıç Sirkesinin Faydaları. Ardıç Güneşli Yerleri Sever Ama Toprak Seçmez. Kurak Topraklarda Derinlere Kök Salarak Suyu Bulur. Ardıç Kozalakçıkları Uçucu Yağ, Doğal Şekerler, Flavon Glikozitleri, Reçine, Tanen Ve Organik Asitleri İçerir.

Ardıç Sirkesinin Faydaları:

Küçük ve meyveli bir ağaçtır. Ardıç' ın bir çok çeşidi bulunmaktadır. İçerisinde Esans, glikoz, sakaroz ve çeşitli asitler bulundurur. Uzun ve sivri yaprakları bulunur. Güzel kokuludur. Siyah ve parlak kozalak şeklinde meyveleri bulunur. Ardıç kış aylarında toplanır. Ardıç' ın; Diüretik idrar söktürücü, sudofifik terletici, stomaşik mideyi kuvvetlendirici, antiseptik mikrop öldürücü, balgam çıkartıcı gibi özellikleri de bulunur. Ardıç böbrek hastalarına ve hamilelere önerilmemektedir. Kullanan kişilerde 6 haftadan fazla kullanmamalıdır.

Ardıç' ın faydaları;


- Dallarından yapılan merhem deri üzerine sürülerek ovulursa, cilt hastalıklarına iyi gelir
- Ardıç terletici bir bitki olduğundan romatizma ve soğuk algınlığına iyi gelir
- Kandaki şeker miktarını düşürür
- Aybaşı ağrılarını dindirir, kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser
- Nefes kokularını giderir
- Kansızlığa iyi gelir
- İdrar söktürür
- Rendelenmiş meyveleri sirke içine konup bekletildikten sonra bir bezle alın üzerine sarılırsa baş ağrılarını giderir
- Taze meyvelerin ezilmesiyle elde edilen şurup öksürüğe çok iyi gelir
- Taze dallarının çayı zayıflamak için kullanılır
- Kanı temizler bunun için ilk gün 4 tane ardıç meyvesi yenilir.Sonra her gün bir tane artırılarak 12 gün devam edilir. On ikinci günün sonunda birer adet azaltılarak 12 günde böyle yemeye devam edilirse kanı temizler

Kullanım Şekli; Hafifce dövülmüş meyvelerinden 1 çorba kaşığı 400 gr. kaynayan suya atılarak su ateşten indirilir. 2 saat demlendirilerek günde 4 defa yemeklerden önce içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp