Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler

Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler :

Adet söktürücü olarak şifalı pek çok bitki bilinir. Bu makalede sizlere adet söktürücü şifalı bitkiler hakkında bilgiler sunmaktayız.İşte adet söktürücü şifalı bitkiler ;

Adet Söktürücü Bitkiler

Adet kolaylaştırıcı, adet söktürücü etkiye sahip bazı bitkilere burada yer vermeye çalışıyoruz. Kullanmaya başlamadan önce doktorunuza bu güvenli ve hafif bitkileri kullanıp kullanamayacağınızı sorabilirsiniz.

Hayıt Meyvesi (Chasteberry Vitex Agnus Cactus)

Yapılan küçük bir araştırmada, düzensiz adet gören 20 kadına her gün 40 damla Vitex özütünü verilmiş ve kadınlar altı ay süreyle gözlenmişlerdi. Araştırmayı 15 kadın tamamlamış ve bunlardan 10 tanesinin adet dönemi akıntısı normal düzenine dönmüştü.

Adet düzensizliği çoğu kez prolaktin hormonunun yüksek kan seviyelerine eşlik eder ve bu hormonun seviyesini düşüren ilaçlar genellikle adet döneminin düzene girmesini sağlar. Chasteberry de tıpkı bu ilaçlar gibi etki gösterir.

Normal doz bu ağacın meyvelerinden hazırlanan tentürden 20 m 'dır. Almanya'da bu bitkisel ilaçlar yaygın olarak kullanılmakta 11 doktorlar tararından sık sık tavsiye edilmektedir.

Almanya'daki en ünlü adet düzenleyici preparat, chasteberry meyvelerinden elde edilen ve içinde kırlangıç otu, siyah koho rüzgar çiçeği de (Pulsatill-vulgaris) bulunan bir tentürdür

Havuç:

Birçok Pensilvanya'lı Alman, adet kolayIaştırıcı ve gebelik önleyici olarak yabani havuç (Queen Anne's lace) tohumu kullanıyordu. Hintli araştırmacılar da, havuç tohumunun labaratuvar hayvanları üzerindeki anti-implantasyon etkisini göstermişlerdir.

Dereotu (Anethum Graveolens)

Dereotunun içerdiği apiole bileşiği, saygı duyduğum birçok herbalistin, hamile kadınlara bileşiminde bulunduğu ilaçları kullanmamalarını tavsiye ettikleri güçlü bir adet kolaylaştırıcıdır. (Hemen paniklemeyin. Dereotlu hıyar turşusu yemenin bir zararı olmaz). Eğer adet dönemi akıntısını hızlandırmak istiyorsanız, iki çay kaşığı dövülmüş dereotu tohumuyla hazırlayacağınız çayın büyük faydasını görürsünüz.

Hatmi Çiçeği (Athaea Officinalis):

Bu bitkinin içeriğinin % 4'ünü, pancar, havuç, pazı, hindiba, yulaf, portakal ve civan perçemin de de bulunan ve adet kolaylaştırıcı ve fito-östrojen özellik gösteren betanı adlı bileşik oluşturur. Hatmi ile civan perçemini karıştırarak yapacağınız çayı denemelisiniz. Yeterli dozda betain içeren lezzetli bir sebze tabağı hazırlamak için de buharda pişireceğiniz havuç, pazı ve pancarı deneyin.

Zerdeçal (Curcuma Longa):

Gelenekçi Çin ve Hint doktorları, zerdeçalı adet düzensizliklerinin tedavisinde kullanırlar. Güvenli olduğuna dair kuşku duymak için en ufak bir neden yok fakat etkili olduğunu da doğrulayamayız. En azından denemeye değer olduğunu düşünüyorum. Zerdeçalı toz haline getirerek kullanabileceğiniz gibi, çay gibi demleyerek de içebilirsiniz.

Adet Düzensizliği İçin Diğer Şifalı Bitkiler:

Adet düzensizlikleri için kullanılabilen diğer bitkiler de öyle bol ve yaygın ki, bunlardan bir kısmını listelemezsem, kendimi işimi tam olarak yapmamış gibi hissedeceğim. Bu bitkiler den elinizde mevcut olan herhangi birkaç tanesinden birer tutamı karıştırıp üzerine kaynamış su ilave edin ve 15 dakika demlenmeye bırakın ve sonra için. Bu bitkiler arasında; kasıkotu, melekotu, Frenk kimyonu, kedi nanesi, kişniş, kimyon, Çin melekotu, rezene, krizantem, zencefil, kara ısırgan, zufa otu, ardıç, lavanta, melisa, yaban kerevizi, kadife çiçeği, mercanköşk, keklik otu, maydanoz, ya ban fesleğeni, biberiye, sedef otu, safran, solucan otu, tarhun, kekik, Frenk maydanozu, keklik üzümü, kazayağı, civan perçemi ve ylang ylang'ı sayabiliriz.

Bu arada, protein (proteolitik) parçalayıcı enzimler içeren meyve ve köklerin de folklorik adet kolaylaştırıcılar olduğunu belirtmeliyim. Bunların arasında incir, zencefil, papaya ve ananası sayabiliriz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp