Acı Çehrenin Zararları Nelerdir

Acı Çehrenin Zararları Nelerdir

Özellikle zayıflama hapları, çaylar v.b. ürünlerin içerisinde kullanılan acı çehre tohumu (akdiken tohumu diye de bilinir) adlı bitkinin zararları, ilk etapta su kaybı sebebiyle ortaya çıkıyor. “Zayıflama” etiketiyle pazarlanan ve acı çehre tohumu içeren bu ürünler, genelde su kaybına dayanarak kilo verdirdikleri için (özellikle ilk kullanıldıkları dönemde) vücut, oluşan su kaybını dengelemekte zorlanmaya başlıyor. Önceleri karın ağrısı ve ishal ile ender de olsa kendini göstermeye başlayan zararlar, zamanla rutin hale geliyor.

Genelde sabah akşam alınan zayıflama tabletleri, içeriğinde bulunan acı çehre tohumu sebebiyle vücuttaki su kaybını hızla yükseltiyor. İshal ve mide kramplarına eşlik eden en büyük risk ise şüphesiz bağışıklık sisteminin zayıflaması.

Acı Çehre Tohumunun Hastalıklara Davetiye Çıkardığı Doğru mu ?
Esasında, acı çehre tohumu veya içeriğinde acı çehre tohumu bulunan “zayıflama” ürünleri bağışıklık sistemine direk olarak etki etmiyorlar. Ancak, sık sık rejim/diyet yapıp belli bir kilo verdikten sonra bu “zayıflama” ürünlerini kullanan kişilerin, zamanla ürünleri kullanmayı bıraktıkları ve akabinde eski beslenme düzenlerine döndükleri gözlemleniyor. Bunu takiben, vücut yeniden kilo almaya başlıyor ve bu döngü tıbbi destek alıncaya kadar sürebiliyor. Dolayısıyla, sık sık kilo alıp veren bünyeler, zamanla bağışıklık sistemlerinin dirayetini kaybediyorlar.

Bu da doğal olarak başta grip olmak üzere pek çok hastalığın, olağandan daha sık ve şiddetli bir şekilde ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bununla ilgili internette pek çok kişinin acı hikayeleri ne yazık ki mevcut.

Zayıflama Ürünleri Hayati Besinleri Engelliyor mu ?
Gazi Üniversitesi () Medikal Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Çimen Karasu, “Bu tarz ürünler, vücuttaki temel gıdalar, aminoasitler, yaşamsal nitelikteki esansiyel yağ asitlerini, vitaminlerin ve antioksidanların vücutta emilmesini %90 oranında engelliyorlar. Bu kişinin kilo kaybetmesine yol açarken hayati öneme haiz ve vücut sisteminin her an ihtiyaç duyduğu bu elementlerin de vücutta yer bulamamasına sebep oluyor.

Acı Cehre Nasıl Kullanılır?

Bu bitki tohumu karışımı öğünlerden sonra ılık su ile birlikte tüketilir. Böylece tokluk hissi uyandırarak, gereğinden fazla yemek yenmesine engel olur. Acı cehre zayıflama bitkisi besinlerin içindeki yağların mide tarafından emilmesinin önüne geçer veya yağ emilimini iyice düşürerek zayıflama etkisi gösterir. Ayrıca kötü kolesterolün ve trigliseridleri bedenimizden atmaya yardımcı olur.

Acı cehrenin bağırsaktaki etkisi ise ince bağırsaklara gelen besinlerin emilimini düşürmesi, vücut için gerekli olan minerallerin ve vitaminlerin dışındaki kilo yapıcı maddelerin emilmesine mani olmasıdır.

Acı Cehre ne Kadar Zayıflatır, Kaç Kilo Verdirir?
Acı cehre bütünüyle bitki tohumlarından oluşan bir karışım olmakla birlikte, bilinen en hızlı ve en etkili zayıflama maddesidir. Bu karışımın bilinen bir yan etkisi mevcut değildir. Kullanmaya başladıktan 3 saat sonra etkisini göstermeye başlar ve 1 günde 3-4 kilo zayıflama sağlayabilir.

Elbette zayıflama miktarı kullanan kişinin metabolizmasına ve başlangıç ağırlığına göre değişkenlik gösterir.Acı cehre hızlı kilo aldırdığı ve içinde kimyasal maddeler bulunmadığından verilen kiloları, ürünün kullanılması bırakıldığında, geri aldırmadığı için en çok tercih edilen doğal zayıflama ürünüdür.

Acı çehre tohumu ile kilo vermeye çalışan misafirlerimiz alt kısımdaki yorum bölümünden gelişmeleri paylaşabilirler. Eğer varsa yan etkileri ve zararları hususunda görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.

Acı Cehrenin Faydaları Nelerdir?

Bu mucizevi tohum karışımı bağırsakların çalışmasını düzenler, temizler, hücreleri yeniler ve cildi sıkılaştırır, kolesterolü dengeler, idrar söktürür (Prostat ve böbrek hastalıklarına faydalıdır), Gaz oluşumunu azaltır ve buna bağlı olarak şişkinlik şikayeti olanlar için yararlıdır. Cildi sıkılaştırdığı için de zayıflama esnasındaki deri sarkmalarını engeller.

Acı Cehrenin İçinde Neler Var?

Acı cehrenin içinde 75 farklı bitki tohumu bulunmaktadır ve bunların karışımından oluşmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp