Ender Saraç Bağırsaklar Rahat Çalışsın

ENDER SARAÇ Bağırsaklar Rahat Çalışsın


1) iftar ile sahur arasında günde yaklaşık 1,5 litre ılık sıcağımsı su için.
 
2) Rezene, sinameki gibi bağırsakları çalıştırmaya yarayan çayları ara sıra içebilirsiniz. Rezeneyi düzenli içmenizde bir problem yok. Ancak sinameki uzun süre tek başına ve koyu içilirse bağırsak mukozasında bazı sorunlara yol açabilir.
 
3) Ketentohumu: inatçı kabızlığı olan kişiler için günde bir çorba kaşığı kadar tercihan kabaca öğütülmüş ketentohumu sahurda yenilebilir. Çiğnenip yutulabilir veya müsli, kek, kurabiye, ekmek gibi çeşitli gıdalara karıştırılabilir.
 
4) Kepek ve kepekli ürünler: Kepekli ekmek, kepekli makarna, kepekli undan yapılan yiyeceklerle aldığımız günlük kepek miktarımızı artırabiliriz. Kepek bağırsaklardan geçerken su emilimini artırarak dışkının su oranını ve miktarını çoğaltır.
 
5) Mürdümeriği: Tazesi veya kurusu tercihan komposto şeklinde tüketilirse bağırsak çalıştırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuru erik de çiğ olarak veya tercihan ılık komposto şeklinde bağırsak çalıştırıcıdır.
 
6) Arpa: Normalde yemeğe alışkın olmadığımız ve mutfaklarımızda bulunmayan arpa inatçı kabızlıkta yararlıdır. Arpayı önceden düdüklü tencerede haşlayıp sonradan hazır olarak kullanabilirsiniz. Örneğin çorbalarınıza katabilirsiniz. Arpa çok zor haşlanır, bilginiz olsun. En iyisi bir gün önceden sıcak suyla ıslatmak ve sonra haşlamak.
 
7) Sebzeler: Özellikle pırasa, bamya, semizotu, bezelye, kabak gibi sebzeler ve genelde çoğu lifli sebzeler özellikle sulu, ılık veya sulu, sıcak yendiği takdirde bağırsak çalıştırıcıdır.
 
8) Taze meyveler: Trabzon hurması başta olmak üzere portakal, mandalina, kabuklarıyla beraber yenen bazı meyveler bağırsakları çalıştırabilir.9) Bazı bakliyatlar: Özellikle sulu ve sıcak yenen kuru fasulye, soya fasulyesi, mercimek gibi bakliyatlar.
 
10) Yağlar: Ramazanda yeterince yağ alınmazsa bu durum bağırsakların çalışmasını engelleyebilir. Özellikle sıvıyağları tercih edin. Her gün bolca zeytinyağına bandırılarak yenilen kepek ekmeği bağırsakları çalıştırır.
 
11) Hareket: Hiç hareket etmeyen ve hareketini kısıtlamış olanlarda kabızlık görülebilir. Düzenli yapılan egzersizler karın kaslarının da çalışmasıyla bağırsak hareketlerini uyarır.
 
12) Bazı bitkisel ilaçlar: Aloevera içme jelleri, chorella tatlı su yosun özü, bazı özel ayurveda tabletleri, physillum husk, bazı lifler ve çeşitli bitkisel ilaçların da yararı olabilir. Bu tür doğal ilaçları hekiminize danışmadan kullanmayınız.
 
13) Magnezyum: Bazı kişilerde magnezyum eksikliği de bağırsak hareketlerini olumsuz etkiler. Doktora danışarak alınacak doğal magnezyum preperatlarının da yararı olabilir.

Bağırsaklar Nasıl Temizlenir?

Bağırsak temizleme yöntemi-1:
Evde hazırlayacağınız bitkisel kürlerle bağırsak temizliğini yapmanız mümkündür.

Bunun için gerekli olan malzemeler

İki adet havuç
Bir adet kırmızı pancar
200 gram lahana (bütün lahananın dörtte biri olabilir)
İki adet elma
Yarımşar demet dereotu, maydanoz ve tereotu
Bağırsak temizleme kürünün yapılışı;

Bütün bu malzemeler karıştırılarak katı meyve sıkacağına atılır ve suyu sıkılır.
Oda sıcaklığında tüketilmesi tavsiye edilen bu kürü aç karnına sabah akşam birer bardak içmelisiniz.
Bir hafta ara vermeden yapılması gereken bu kür sayesinde bağırsaklarınız zararlı bakterilerden ve toksinlerden arınmış olacaktır.

Bağırsak temizleme yöntemi-2:

Lavman uygulayarak da bağırsakların temizliğini yapmanız mümkün. Bunun için eczanelerde satılan lavman setlerini almanız yeterli olacaktır. Eczacınızdan uygulama yöntemi hakkında bilgi alarak lavman yapabilirsiniz. Lavman nedir sorusunun cevabına ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bağırsak temizleme yöntemi-3:
Yapacağınız doğru beslenme ile doğal yollarla bağırsak temizliği yapmanız mümkündür.

Bunun için lifli yiyecekler tüketin. Suda çözünen lifli yiyecekler vücutta ve bağırsaklarda bulunan toksinleri çözerek vücuttan uzaklaştırır. Yulaf ezmesi, fasulye, bir çok meyve ve bezelye suda çözünen lifli yiyeceklerden bir kaçıdır. Çözünmeyen lifli yiyecekler ise bağırsak duvarında bulunan zararlı bakterileri ve toksinleri dışkıyla beraber vücuttan uzaklaştırır. Bu yiyeceklere ise ıspanak, fındık, meyve kabukları ve kepekli besinler örnek olarak verilebilir.

Hazır gıdadan ve şekerden uzak durmanız da bağırsak temizliği için oldukça etkilidir. Bunun yerine tüketeceğiniz lifli yiyeceklerin yanında toksin atıcı besinler yemelisiniz.
Ve bol bol su tüketmelisiniz. Suyun vücut için bir çok faydası bulunmaktadır. Bunların bir kaçına göz atmak isterseniz su nasıl içilir yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bağırsak temizleme yöntemi-4:
Uygulayacağınız bu yöntemlerin dışında eczanelerde satılan bitkisel kapsülleri kullanarak da bağırsak temizliğini yapmanız mümkün. Uzmanlar tarafından onaylı bu bitkisel ürünler, bağırsak temizliğini yaparak vücuttaki toksin atışını arttırdığı gibi zayıflatma etkisiyle de vücuda bir çok faydası bulunmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp