Zonanın Yan Etkileri

Zonanın Yan Etkileri : Zona,zona hastalığı belirtileri,zona nedenleri,zona hastalığının tedavisi,zona hastalığının tedavi yöntemleri,zona hastalığının bitkisel tedavi yolları hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Zona hastalığı ve bu hastalıkla ilgili tüm bilmek istediklerinizi aşağıdaki makalemizde bulabilirsiniz.

Zona hastalığı, herpes zoster, kuşak hastalığı:

resimde zona virüsü ve hastası Zona hastalığına virüsler sebep olur, deride sinirsel ağrılı kabarcıklar oluşur. Bu hastalığa sebep olan virüse varcella-zoster-virüsü denir ve bu çocuklarda su çiçeğine sebep olan virüstür. Yıllarca sinir hücrelerinde sakalndıktan sonra çıkarak zona hastalığına hastalığına sebep olur. Zona hastalığı genelikle yaşlılarda görülür. Zona hastalığına karşı tetbir almak mümkün değildir. Zira bu virüs yaşam boyunca vücutta kalır.

Zona hastalığı her yaştan insanda görümesine rağmen daha çok immün zafiyeti, kanser ve AİDS hastalarında görülür. Bu hastalarında ortak yanı immün zafiyetidir. Zona hastalığının sebepleri: Zona hastalığına sebep olan varicella-zoster-virüsü su çiçeğinede neden olur ve bağışıklık sistemi (immün sistemi) buna karşı antikor üretir. Virüs sinir sisteminin kökü olan onurilik kanalına yerleşir ve orada yıllarca beker. Antikorlar bu virüsü konturol altında tutar. Ne zamanki immün sistemi çok zayıflarsa virüs tekrar harekete geçer (reaktifleşir).

Zona hastalığı nasıl oluşur?

1-) Virüsçocuk çağında (3-10 yaşları arası ) ilk enfeksiyonda su çiçeğine yakalanır ve virüsler sisir sisteminin köküne yerleşerek orada bekler. 2-) Virüsün reaktifleşmesi (yeniden harekete geçmesi) ile sinir köklerinden çıkar ve sinirin en uc noktasından en üst deriye gelir.
3-) Zonan hastalığının ortaya çıkaması immün sisteminin AİDS ve kanser gibi hastalıklar nedeniyele zayıflamasından dolayı ortaya çıkar. Bu hastalılar sırasında kulanılan kemoterapi mantarların ve virüslerin yayılmasını hızlandırır.
4-) Zona hastalığı nadiren çok ağır grip, stres veya benzeri etkenlerden dolayıda ortaya çıkabilir.

Zona hastalığının belitileri:

1-) Reaktifleşen herpes-zoster-virüsü sağ veya sol böğürde daha çok görülür ve nadirende sağ veya sol kalça vede sağ veya sol omuzda görülür.

2-) 2-3 gün süren ağrıdan sonra kırmızımsı tipik kabarcıklar oluşur ve bu su çiçeğine benzer, fakat onun gibi vücudun her tarafında değil beli bir bölgesinde görülür.

3-) Üç gün sonra kabarcıklar en yaygın halini alır. Bundan sonra kabarcıklar patlıyarak kabuk bağlamaya başlar ve 2-3 hafta sonra iyileşir.

4-) Bu kabarcıklar ortaya çıkarken ateş yükselebilir ve bazı hallerde lenf bezleri şişebilir.

5-) Çok nadiren zona hastalığı geçtikten haftalar ve hatta aylar sonra buradaki sinirlerde ağrılar görülür ve buna postzosterik nevralji (zona sonu sinirsel ağrı ) denir.

Zona hastalığına yakalananlar ne yapmalı:

1-) Zona hastalığına yakalanaların başka insanlarla kontakta bulunmamaları gerekir.

2-) Zonaya yakalananların mutlaka doktora gitmeleri ve uygun tedavi metotları kulanmaları

3-) Hastalık süresince hastanın dinlenmesi gerkir, böylece vücudun immün sistemi güçlenir ve hastalıkla daha kolay mücadele edilir.

4-) Zonaya yakalanaların ellerini yüz ve gözlerine sürmemeleri gerkir aksi halde virüs yüz ve gözde tahribata sebep olur.

Yorumlar

  • ıl**** Saf*
    6 yıl önce
    Bit hakkında bilgi verebilir misiniz
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      genel adıyla zona, varisella zoster virüsünün sebep olduğu ve daha önce su çiçeği geçirmiş kişilerde görülen, vücudun tek tarafında deride su toplamış ağrılı kabartılarla seyreden bir hastalıktır. Halk arasında kuşak hastalığı veya gece yanığı olarak da bilinir. Bitkisel tedavisi için linki inceleyebilirsiniz. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp