Yılancık Ağrısı Tedavisi

Yılancık Ağrısı Tedavisi : Yılancık hastalığı, özellikle 30 yıl öncesinde, hastanelerde doğum ve çocuk servislerinde salgın halinde ilerleyen, bulaşıcı hastalıkların başında geliyordu. Yılancık hastalığı o dönemlerde hastaların, hastane personelinin ortak kullanıldığı eşyalar ile bulaşırdı. Zaman geçtikçe hijyen konusunda, hastaneler, hastane personelleri, yatan hastalar bilinçlendiği için, hastalığın görülme ve yayılma oranı azaldı.

Yılancık Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Yılancık hastalığının nedeni Strepîococcus pyegenes adlı virüstür ve vücutta meydana gelen küçük sıyrıklardan, yaralardan içeri girerek vücuda dağılır. Özellikle bacaklarda ve yüz bölgesinde yoğunlaşır. Genelde yanağın tek tarafından başlayarak yayılır. Yılancık hastalığına zemin hazırlayan kişiler arasında çok fazla alkol kullanan, yetersiz beslenme düzeni olan, vücudun gücünü sarsan hastalıklara maruz kalanlar sayılabilir.

Yılancık Hastalığı Belirtileri Nelerdir?


Yılancık hastalığının belirtileri arasında yüksek ateş, titreme yer alır. Kişinin ateşi birden bire 40 dereceye kadar yükselebilir. Yılancık hastalığına maruz kalan kişi de, eklem ağrıları, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma gibi şikâyetler görülür. Hastalığın balaması ile birkaç içinde veya hastalığın ilerlemesine bağlı olarak birkaç gün sonra çok net, kırmızı benekler cilt üzerinde görülmeye başlar. Yılancık lekeleri genelde burun kökü, yanaklar, kulaklar, saçlı deri, dudak kenarları, göz kapaklarında görülür.

Çok ender de olsa cinsle organ ile ellere de sıçrayabilir. Lekeler, parlak, üzeri düz, kabarık haldedir. Dokunulduğunda sıcak ve gergin olduğu görülür. Yılancık hastalı sebebiyle kişide sinirlilik hali, bilinç bozuklukları görülebilir. Bunun yanında yüksek ateş yüzünden kalp atışlarının artışı ve kan basıncının düşmesi görülebilir. Yılancık hastalığının erken teşhisi ile tedavisi daha kolay olacaktır. Ortalama 3 ila 6 gün içinde hastanın ateşi düşer ve lekelerin rengi yavaş yavaş açılarak geçer.

Yılancık Hastalığının Teşhisi

Yılancık hastalığının teşhisinde, deri lezyonları, kırmızı sıcak kabarık lekeleri rol oynar.Yılancık hastalığının tedavisinde en etkili yöntem penisilin tedavisidir. Yılancık hastalığının teşhisi konur konmaz, yüksek oranda penisilin uygulanır. Bu şekilde hastalığın ilerlemesi ve böbreğin diğer organlara dağılması engellenir. Ortalama 10 gün süren penisilin tedavisi öncesinde kişin penisiline alerjisi olup olmadığı belirlenmelidir. Şayet kişinin penisiline alerjisi varsa, eritromisin olmak üzere diğer antibiyotikler veya sulfamitler verilebilir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp