Yaban Kavunu Sinüzit

Yaban Kavunu Sinüzit : Yaban kavunu koklandığında sinüzite faydalı olduğu ve tedavide yıllardır kullanıldı görülüyor. Bu yaban kavunu sinüzit için etkili bir yöntem olup çok fazla koklanmaması tavsiye edilir.

Yaban kavunu (ya da yaban hıyarı, acı dülek,acı düvelek,cırtatan,cırtlak,eşek hıyarı,yabani hıyar,it hıyarı,karga düveleği,bırtlangıç,şeytan keleği veya Cırtkelek Ecballium elaterium), bir çiçekli bitkiler familyası olan Cucurbitaceae (kabakgiller) içinde bulunan Ecballium cinsinin bilinen tek türüdür.

Bu bitkinin taze meyvesi sıkıldığında, bitkinin tohumlarını da içeren mukus benzeri bir salgı fışkırtır. Bu özelliği nedeniyle, örneğin ıngilizce'de "squirting cucumber" (fışkırtan hıyar) olarak anılır.Meyvanın içindeki basınç 6 bar'a ulaşarak, içindeki tohumların kapsül patladığında 36 km/h ulaşmasını sağlar.

Yaban Kavunu Faydaları:

Sinüzit Hastalığına iyi gelir. Acı kavun uc kısmından kesilir ve hafif hafif 3 defa koklanır. Koklamadan sonra alındaki sinüzit burundan ve ağızdan akmaya başlar. Acı Kavun çok fazla koklanmaması gereklidir.

Bitki kökünde bulunan elaterium maddesi müshil etkilidir. Bu madde ancak kökün kaynatılması ile elde edilmeli meyva kesinlikle kaynatılmamalıdır. Yine lapası antienflamatuar etkisi ile yaraların iyileşmesine neden olur. Burada da ******li karın ağrısı ile beliren zehirlenmeler olabilir. Aşırı alınmasında bağırsak florası bozulur kanlı ishal ortaya çıkar.

Bitki uzman ellerde uygun toplama koşullarında toplanıp uygun şekilde hazırlandığında bile yukardaki yan etkileri gösterebilmektedir. Bu kadar özel ve etkili bir drogun kullanılmamasını çok üzücü buluyorum. Uygun laboratuar çalışmaları ile desteklenerek geliştirilecek bir preparatın olması kişisel olarak inanılmaz önemsediğim bir konu. Ancak basit koşullarda bunu sağlamak mümkün değil. Profesyonel bir ekip ve ekipman gerekli.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp