Varikosel Bitkisel Tedavi

Varikosel bitkisel tedavi nasıl uygulanır? Sorusuna yanıt olarak varikosel bitkisel tedavi yöntemi ve varikosel bitkisel tedavisi hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.


Varikosel bitkisel tedavisi için büyük ölçüde fayda sağlayan bitkilerin bazılarını sizlerle paylaşıyoruz.İşte varikosel tedavi edici özellikleriyle bilinen bitkiler .

At Kestanesi

At kestanesi varikoselÖzellikleri : Acı madde, tanen, saponinler, aesculin ve aescın denilen 2 glikozid mevcuttur. Tohumda bunlara ek olarak nişasta, şeker ve yağ da bulunur. 15-20 metre uzunluğunda, kalın gövdeli, baharda beyaz çiçekler açan yeşil meyveli bir ağaçtır.

Memleketimizin her tarafında yetiştirilen bitki, Avrupa, Anadolu, Orta ve Güney Asya ülkelerinde yabani olarak bulunmakta, ayrıca park ve bahçelerde süs bitkisi olarak üretilmektedir.

Bitkinin meyveleri olgunlaşınca, yeşil renkli dikenli kabuk yarılır ve içinden bir veya üç adet parlak koyu kahverengi tohum düşer. "Atkestanesi" adı verilen bu meyve çok şifalıdır.

Eczacılıkta iltihap giderici ilaçların yapımında kullanılır

Önerilen Hastalıklar : İltihap kurutucu etkisi vardır. Vücudun tüm organlarında meydana gelen iltihapları kurutur.

Kılcal damarların çatlamasını ve kanamasını iyileştirir, iç kanamalarda da etkilidir. Bacaklarda meydana gelen varisler ve basur için uygulanabilir.Öksürüğe faydası vardır. Göğsü yumuşatır.

Kestaneler parçalanıp kaynatılır ve bal ile tatlandırılıp içilmeye devam edilirse, soğuk algınlığına ve nefes darlığına iyi gelir. Hazımsızlığı önler, kan dolaşımını güçlendirir, atardamar iltihaplarını giderir.

Kullanım Şekli ve Dozu: Sonbaharda yere düşen atkestaneleri, dış kabuklarından arındırılarak ince ince kıyılır ve kurutulur. Kurutulan atkestanesi, kahve değirmeninde un gibi öğütülüp, 3 sabah aç karnına bir çay kaşığı içilir. İkinci bir karışım; 1-2 tatlı kaşığı atkestanesi unu, parçaları ya da ağacın yaprağından bir miktar alınıp, üzerine 1 bardak sıcak su konulur. 15-20 dakika demlendikten sonra tatlandırılır ve günde 3 defa birer bardak içilir. Günde sadece 2 çay bardağı içilirse, ishali keser. Yemeklerden yarım saat önce birer bardak su ile birer çay kaşığı yutulmaya devam edilirse, kanlı basura fayda verir. Prostat için, kestaneler haşlanır, günde 5 adet yenir.

Yan Etkileri: Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Gotu Kola

Özellikleri: Hint tıbbında çok yaygın kullanılır. 19. yüzyıldan bu Avrupa'da kullanılmıştır.

Önerilen Hastalıklar: Yara iyileştirici etkisi cilt sorunlarına ortadan kaldırır Toplar damarlar üzerindeki olumlu etkisi sayesinde varis ve selülit gibi sorunları gidermede kullanılır. Hemoroit hastalarına da verilir.

Üzüm Çekirdeği

Üzüm çekirdeği faydaları denilince ilk akla gelen güçlü antioksidan etkisidir. Üzüm çekirdeğinin faydası proanthocyanidin adlı maddeden kaynaklanır. Bu madde bugüne kadar tespit edilmiş en güçlü antioksidandır. Mitolojide tanrıların besini olarak sözedilen üzümün bugün de çekirdeğindeki faydaları araştırmalarla ortaya çıkmakta ve doğal ilaçlar arasındaki yerini sağlamlaştırmaktadır.

En güçlü antioksidan olan üzüm çekirdeği başka bir anti oksidan olan C vitamininden 20 kat daha güçlüdür.

Üzüm çekirdeği yararları bakımından geniş bir alana sahiptir.

Üzüm çekirdegi faydaları ilk olarak Fransız tıp profesörü ve kimyacı Jack Masquelier tarafından tespit edilmiştir. 1950 yılında Fransada üzüm çekirdeğinden damar koruyucu ilaç yapılmıştır.

Üzüm çekirdeği damarları korur. Damar sertiğini önler. Kalp krizi riskini azaltır. İyi kolesterolün yükselmesine kötü kolesterolün azalmasına katkıda bulunması üzüm çekirdeğinin faydaları arasındadır.

Üzüm çekirdeği antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucudur. Bu yönüyle kanserin engellenmesine yardım eder. Aynı zamanda kanser tedavisinde meydana gelen olumsuzlukların daha az yaşanmasına katkıda bulunduğu da tespit edilmiştir.

Zayıflamış kan damarlarını kuvvetlendirir. Yüksek tansiyon hastalarında kılcal damarları güçlendirdiği görülmüştür.

Gözlerdeki kılcal damarlarda kan dolaşımını kuvvetlendirir. Gözün saydam tabakasını korur. Devamlı bilgisayar kullananların göz sağlığını korumaları için de uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Yaşlanmaya bağlı görme gücünde bozulma meydana gelmesi gibi sorunları engelleyici özelliği vardır. Maküler dejenerasyon ve kataraktan koruması üzüm çekirdeğinin göz sağlığı için önemini gösterir.

Üzüm çekirdeği özü kan ve lenf dolaşımını düzenler.

Cildin bağdokusunda olan kollajeni güçlendirir. Uzum cekirdegi cilt üzerinde de olumlu faydalar sağlar. Bağ dokusunu kuvvetlendirerek cildin sarkamasını önler.

Solgun cansız cilde sahip olanlar ve cilt kırışıklığından şikayet edenler için üzüm çekirdeği doğal bir yardımcıdır. Cildin daha sıkı ve elastik olmasını sağlar. Hücre yenileyici etkisiyle cildin güzelleşmesini sağlar.

Hücre koruyucu etkisinden dolayı kozmetik alanında da oldukça popüler olmuştur. Cilt ve dudak koruyucu ürünler, yüz ve vücut kremleri gibi ürünlerde de kullanılmaktadır.

Üzüm çekirdeğinin yararları arasında histamin salgısını azaltarak alerjiye karşı önleyici etkide bulunması da vardır.

Basur ve varis gibi toplardamar yetersizliklerinde yararlıdır.

Üzüm çekirdeğinin faydası sedef ve egzama gibi deri rahatsızlıklarında da önemlidir.

Dişetinde kanama sorunu olanlar içinde üzüm cekirdegi faydalıdır.

Saç sağlığı ve üzüm çekirdeği : Üzüm çekirdeği saç büyümesini uyarabilir. Üzüm çekirdeği ile yapılan bir araştırmada saç hücrelerinin arttığı görülmüştür.

Üzüm çekirdegi C vitamininin etkisini artırır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp