Uyurken Kramp Girmesi

Uyurken Kramp Girmesi :

Kasların istemsiz ve acı veren kasılmaları. Kramp genellikle kalçada bulunan kaslarda olursa da vücudun herhangi bir yerindeki bir kasa girmesi de mümkündür. Kramp çok yaygın bir durumdur. Ancak belirtileri vücuda kramp girmesi olan belli hastalıkların dışında ortaya çıkan krampların nedeni bilinmemektedir.

Örneğin tetanozda el ve ayaklara kramplar girer. Diğer kramplı hastalıklar arasında raşitizm; paratiroit bezinin yetmezliği (hipoparatiroidizm), Addison hastalığı, ileri derecedeki böbrek hastalıkları ve peptik ülserle sindirim bozukluğunun tedavisinde aşırı derecede alkali maddelerinin kullanılması sonucu oluşan alkalosis yer alır. Süreğen alkolizm de özellikle kollarda ve bacaklarda kramplara yol açar.

Krampların çeşitli türleri vardır. Sağlıklı insanları da etkileyen bu krampların nedeni, kramp giren kasın aşırı derecede hareket ettirilmesidir. Futbolcularda ve yüzücülerde görülen kramplar bu nedene bağlıdır. Bazı insanlara kramp uyurken ya da dinlenirken girer.

Bu tür krampların en kötüsü bir yerde oturan bir kimse arkasına bakmak için döndüğünde kaburga kemikleri arasındaki kaslara giren kramplardır. Kaburga kasının bu ani kasılması soluk almayı son derece güçleştirir ve insanı hareketsizi bırakır. Bu kramp kişide, kendisinde kalp hastalığı olduğu sanısını uyandıracak kadar şiddetli olabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp