Unutkanlıkta Beslenme

Unutkanlıkta Beslenme hakkında bilgiler;

Unutkanlığa karşı besinler, unutkanlığa iyi gelen tüm şeyler hakkında merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır... Konunun detaylarına sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Unutkanlık zaman zaman normaldir. Sık görüşmediğimiz birinin adını ya da yapacağımız bir işi unutmak alışılagelmemiş bir durum değildir. Günlük hayatta sıkça başımıza gelir. Bu tür unutkanlıklar endişeye neden olmazken, özellikle 65 yaş sonrası gelişmeleri halinde Alzheimer hastalığı endişesi oluştururlar.

Unutkanlık yaşlılıkla birlikte artabilir ancak yaşlanmanın bir sonucu değildir. Hafızanın iyi çalışması sağlıklı sinir hücrelerini, beyne iletilen kan ve besinlerin sağlıklı olmasına bağlıdır. Yaşlılık sinir hücrelerini küçülterek dolaşımı zayıflatarak kan ve besinlerin beyne iletilmesini engelleyerek unutkanlıklara neden olabilir. Felç geçirmekte unutkanlık ve hatta ciddi derecede hafıza kaybına neden olabilir. Hafıza kayıpları ve unutkanlık bazen tedavi ile geri döndürülebilirdir.

Tehlikeli olan unutkanlık yani hafıza kayıplarının belirtileri isim, yer ve olayların zorlukla hatırlanması, konsantrasyon eksikliği, odaklanamamadır. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Alkol ve uyuşturucu kullanımı, alerjileri kan damarlarında daralma, kafa travması, yorgunluk, yüksek stres altında olma, tiroid sorunları, ateş, düşük kan şekeri, hormonalsorunlar, ilaç kullanımı, kötü beslenme hafıza problemi risklerini hızlandırmaktadır.

Hafıza problemlerini teşhiste doktor kontrolü önemlidir. İlaç kullanımı gerekmektedir. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Doktorumuz tıbbi olarak gereken önlemleri alırken biz de yaşayış tarzımız ile hafıza problemlerine yardımcı olabiliriz. Bira mayası, buğday, yumurta ve B vitaminleri, antioksidanlar, karpuz, biber, turunçgiller, soğuk su balıkları, ıspanak, brokoli bolca tüketilmelidir. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Alkol, doymuş yağlar, rafine karbonhidratlar, şekerler az tüketilmelidir.

Hafıza problemi yaşamamak için sigara kullanılmamalı, düzenli egzersiz yapılmalıdır. Stres azaltılmalı ve beyin aktif tutulmalıdır. Yazma, okuma, bulmaca çözme ve oyunlar oynama beyin hücrelerini uyarmaktadır. Sosyal olarak aktif bir hayat sürülmesi unutkanlık ve hafıza kayıplarını azaltmaktadır. Bu yazi saglikal.com sitesi için hazirlanmistir.

Balık yağları, gingko biloba, B vitaminleri, melatonin, E vitamini takviye olarak alınabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp