Ülseratif Kolitin Teşhis Ve Tedavisi

Ülseratif Kolitin Teşhis ve Tedavisi

Ülseratif Kolitin Teşhis ve Tedavisi hakkında merak ettikleriniz.

Ülseratif Kolitin Teşhis ve Tedavisimide, mide bulantısı, gastrit, mide ülseri, ülser, mide rahatsızlıkları, mide ağrısı, mide yanması, mide kanseri, kolit, mide hastalıkları, mide kanaması, mide üşütmesi,tedavisi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz..

ÜLSERATİF KOLİTİN TEŞHİS VE TEDAVİSİ
Hastalığın teşhisinin konması için öncelikle hastanın şikayetleri dinlenir. Buna göre yapılacak tetkikler belirlenir. Dışkı tahlili ile dışkının kanlı ya da mukuslu olup olmadığı araştırılır. Kolonoskopi dediğimiz endoskopik yöntemle kalın barsak incelenir. Kolonoskopi yapılırken hastadan biyopsi de alınır. Bu biyopsi sonucunda tanı konur.
Tedavi tercihlerinden ilki ilaç tedavisidir. Fakat yan etkisi fazla olan ilaçlar olduğundan uzun süre kullanılmaması gerekir. Hastalar, kullanacakları ilaçların yan etkilerini mutlaka bilmelidir. Özellikle gençlerde kullanılan ilacın uzun sürmesi yan etki ihtimalini arttırmaktadır. Bu yüzden gençlerde bu hastalığın başlaması ilaç tedavisi yönünden olumsuzdur. Bir süre ilaç tedavisi uygulanıp, olumlu sonuçlar alınamıyorsa cerrahi gerekir.
Ayrıca kanamanın şiddetli olması, barsağın delinmesi, çapının genişlemesi, kanser gelişmesi ya da kanser gelişme riskinin olması ameliyat gerektiren durumlardır. Ameliyatta hastalıklı kalın barsak kısmı çıkarılır. Ameliyattan sonra hastalar normal yoldan dışkılamalarını gerçekleştirebilirler. Hastaların bir kısmı ameliyata sıcak bakmazlar. Bu yüzden hastaların ülseratif kolit konusunda yeterince bilgilendirilmeleri gerekir ve niçin ameliyat yapılması gerektiği hastalara anlatılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp